Голосовать за Закон о рынке земли не буду, он не ко времени – нардеп Дмитрий Шенцев.

13.01.2020 14:11   -
Автор:
Ця зустріч з аграріями округу не перша. Весь цей час дискусій щодо введення в Україні ринку землі землеробці за роз'ясненнями не раз зверталися до народного депутата Дмитра Шенцева, який, як мажоритарник, представляє їхні інтереси у Верховній раді. От і цього разу на зустрічі, адже стурбовані законопроектом стосовно обігу земель сільськогосподарського призначення, який Парламент готовується прийняти вже у другому читанні. Бо багато його положень викликають питання – це і норми землі в одні руки, і її ціна, і продаж земель іноземцям. 
 
– Наша Украина, это мой личное мнение и, я думаю, коллеги поддержат, мы не готовы к этому, не готовы. Не готовы мы ещё к продаже земли. У нас страна разрушена. Ну продавать землю это преступление. Я не говорю вообще о моральных вещах, потом ещё и люди проклянут нас за все эти поступки. 
 
Аграріїв Дмитро Шенцев повністю підтримує. Зазначає, поспішне одноразове наповнення державного бюджету шляхом продажу землі закладає великі проблеми в майбутньому. Тому виступає за прийняття виважених рішень. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України
 
Сначала нужно провести реестр, отделить то, что нужно Академии наук, что нужно там, там, распаевать излишки, выдать всем работникам, пенсионерам, а потом, ели что-то остаётся, это может каким-то образом попасть на рынок, но безусловно никаких иностранцев не может быть. Почему, потому что ему всё равно, что платить за нашу землю. 
 
Тож після тривалого обговорення всіх питань, впевнились, що ринок землі в Україні – питання не на часі, бо суспільство не готове до масштабної реформи в аграрній сфері.
 
Дмитро Шенцев народний депутат України
 
Лишний раз убедился в том, что наше мнение по этим законопроектам в отношение рынка земли, они совпадают с аграриями. Я голосовал красной кнопкой в первом чтении, не буду поддерживать этот законопроект и во втором. Закон не ко времени, он не готов, не сам законопроект, ни общество, ни состояние дел у нас в аграрном секторе, ни состояние дел с учётом, с инвентаризацией, с обеспечением законных прав наших граждан в отношение земельных вопросов. Поэтому поддерживать этот закон не буду. 
 
Земля – це головний актив України, переконаний Дмитро Шенцев, а тому, вважає, що првильно було би готувати її не для продажу, а до довгострокової прозорої оренди.