Голосование утро

28.10.2012 23:39   -
Автор:

Ірина жителька Салтівки

-Считаю, что это нужное дело. Во-первіх то, что сделано для города -єто вообще величайшее. И депутаты много сделали, тем более  для нашего Московского района, Геннадий Адольфович, молодцы, молодцы. И не хочу, чтобы мой голос достался кому-то другому и только и всего

Перш ніж, зайти у кабінку для голосування – люди  мають показати запрошення та паспорт, після чого їм дають два бюлетені різних кольорів. Один з партійних списків, інший за кандидатів- мажоритарників. В них, навпроти обраного кандидата необхідно поставити хрестик. Якщо ж бюлетень зіпсовано – не страшно, видають новий.    
Рівно за годинниками, відкрилася  двісті п*ятдесят восьма дільниця. Першими поставити позначку у бюлетені прийшли півсотні мешканців Київського району.

Раїса Скрипка виборець

-Всё хорошо, нормально, обслуживание хорошее, девочки внимательные очень/

Чітко у зазначений час і не хвилиною пізніше і губернатор області Михайло Добкін прийшов на виборчу дільницю. Свій голос віддав за майбутнє країни.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-От нашего региона будут представлены самые достойные люди, которые создадут харьковское лобби в парламенте и помогут решать многие проблемы, которые без помощи Верховной Рады решить невозможно. Всем нам уверенности в будущее, хорошее настроение и хороших результатов на выборах.

Міський голова Геннадій Кернес теж сьогодні виконав свій обов"язок громадянина України. Проголосував мер на виборчій дільниці у Київському районі.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Все ожидают от результатов этих выборов стабильности и хорошей перспективы. Главное, чтобы население Харькова, население страны верило в свой выбор. Вот это самое главное.

Виборча дільниця номер сто сімдесят чотири. Віддати свій голос за політпартію та кандидата-мажоритарника прийшов і депутат міськради Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Сегодня очень ответственный день для нашей страны, потому что мы все вместе можем заложить фундамент процветания нашего государства. И безусловно каждый житель нашего города, нашей страны обязан принять в этом участие, потому что от каждого голоса зависит будущее нашей страны.

Виборча дільниця двісті сорок один. Одна з найактивніших. Більшість електрату переконані – від результату перегонів залежить розвиток країни.  Цю точку зору поділяє народний депутат Ірина Бережна, яка прийшла на вибори  разом з матір"ю.
 
Ірина Бережна народний депутат України

-Мне очень приятно, что сегодня с утра я очень много общалась с людьми и практически все харьковчане, с которыми мне удалось пообщаться, говорят о том, что они выбирают стабильность, выбирают развитие, как Харькова, так и Украины в целом и они выбирают счастливое будущее для себя и своих детей, а это самый правильный выбор безусловно.

Вебкамери та прозорі урни, відсутність черг та не менше двох десятків спостерігачів на кожній дільниці. Експерти з Великобританії, Латвії, Чехії, Болгарії та Ізраїлю висловили спільне враження – демократія в Україні є і ці вибори найкраще тому підтвердження.   

Олег Чорноморець незалежний спостерігач (Ізраїль)

-Я разговаривал с гражданами Украины разных возрастов, начиная от студентов, заканчивая с пенсионерами, что, по их мнению, и как проходит эти выборы. Все до единого сказали, что они не видят никаких нарушений, они не видят потасовок, не видят никаких нарушений демократических свобод.

Аби свій вибір змогли зробити усі бажаючі,  у Харкові працювали спецдільниці. Їх організували і у місцях позбавлення волі, і у медзакладах. Усього у лікарні швидкої та невідкладної допомоги проголосувало двісті сімдесят вісім пацієнтів. Хтось діставався до виборчої дільниці самостійно, дехто – за допомогою медперсоналу. Та вибір – кожен робив сам.

Сергій Зоречанець пацієнтка-виборець

-Вы знаете – мне понравилось. Голосование прошло спокойно, аккуратно. Всё хорошо.

Поставити галочку навпроти обраного кандидата можна було сьогодні і вдома. Але за умови – якщо виборець на руках мав довідку з поліклініки і завчасно написав заяву до виборчкому.
Роза Борисівна на дому голосує вперше. Здоров"я, каже жінка, завадило їй самойстійно прийти на виборчу дільницю.

Роза Коровіна пенсіонерка

-Я в прошлом году ходила голосовать и еле дошла. меня люди просто поднимали, чтоб я шла. И в этом году я не рискнула. И поэтому я впервый раз. Для меня это так важно. И вы не представляете как я хотела проголосовать за свою любимую партию.

Усього ж по Україні, на дому проголосувало майже мільйон виборців. Найбільшу кількість зареєстровано у Луганській, Львівській, Тернопільській і Чернігівській областях.