Голландские телевизионщики гостили у харьковских школьников

15.06.2012 21:01   -
Автор:

У здоровому тілі – здоровий дух. Свій ранок учні сто п*ятдесят другої гімназії починають із бадьорої зарядки. Після  – треба підкріпитися. У їдальні на дітей вже чекає сніданок.

Богдан ,учень Харківської гімназії №152:

-Кашу с яйцом и бутербродом. Чтоб силы были.

Вже ситі та повні сил, учні гімназії розпочинають екскурсію для голландських гостей. У ролі екскурсоводів -  принцеса Аліна та козак Олег. Стати зірками іноземного телебачення для дітей – справжня подія. І їм є що розповісти про рідну школу.

Аліна, учениця Харківської гімназії №152:

-Гости хотят послушать – что и как здесь. Хорошие ли здесь дети, как они учаться.

У пришкільному таборі діти не нудьгують. Грають, репетирують сценки та займаються незвичною творчістю. Наприклад, роблять квіти з солоного тіста.

Тетяна ,учениця Харківської гімназії №152:

-Потому что оно так лучше лепится. Если из обыкновенного – то оно бы сейчас всё разлезлось.

Така творчість для нідерландських телевізійників – у новинку. Під час екскурсії голландці знайшли й інші відмінності у порівнняні зі школярами з Нідерландів.

Нік Віной ,журналіст з Голландії:

-Головна різниця між голландською школою і вашою у тому, що наші голландські діти не носять уніформу зовсім. А тут – я чув, що носять під час занять. І ще мені сподобалося, що вони ранок почали із зарядки. Цікаво, що вони цілий день тут вони зайняті: гуртки,ігри, розваги. Це дуже добре.

Такі підходи у позашкільному викладанні – увійдуть до дитячої програми, що транслюватиметься на голландському телебаченні.

Олена Завгородня, Сергій Перець ,Харкьовские Известия.