Голландська торгівельна місія в Харкові

09.04.2013 20:38   -
Автор:

Від сільського виробництва до машинобудування. В мерії сьогодні представники близько двадцяти різних голандських компаній на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства в Україні. Вони завітали до Харківщини аби ближче познайомитися із можливостями регіону, особливо у високих технологіях.  

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

-Харьков – это международный сервисный центр Совокупный ежегодный объем экспорта научно-исследовательский и опытно-конструкторских работ услуг в области инженеринга, разработка программного обеспечения, ай-ти аутсорсинга составил более 200 млн долларов.

Інвестиційна привабливість Харківської області давно не викликає сумнівів та й для ведення бізнесу тут створені всі умови. Для підприємців в місті працює єдиний дозвільний центр, який спрощує усі процедури оформлення документів. Голандці під час проведення Євро – дві тисячі дванадцять високо оцінили підготовку міста та гостинність харків"ян. Тепер готові перевести співпрацю в економічну площину. І це стосується не лише промисловості, ай-ті технологій, а й освітніх програм.

Пітер Ян Волтерс Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні

-Тут представлені і сільське господарство, і логістика, і консталтингові компанії, будівництва, банківських, і виші. Нас цікавлять різні галузі економіки в межах співробітництва. Ми готові відповісти на будь-які пропозиції від Харкова. Харків – дуже важливе для нас місто.

Наступна зустріч підприємців з Нідерландів – з керманичами області. Тут також обговорили подальше співробітництво – цікавить голандських бізнесменів сільске господарство.  

Юрій Сапронов заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Растениеводство или животноводство, а тем более переработка – это на мой взгляд самое перспективное вложение, самая перспективная инвестиция, самый перспективный бизнес,  который можно вести на территории Харьковской области. Самая большая проблема не только для Харьковской области, но и для Украины – это недостаточное количество хранилищ, холодильников современных, качественных и в Харьковской области много тех, кто выращивает овощи, теряет некоторый урожай, из-за того, что не могут сохранить или не могут переработать.

Й іноземні компанії готові розвивати цю галузь. Переговори між українськми та голандськими бізнесменами триватимуть до одинадцятого квітня. 

Анастасія Полякова