Год у руля. Премьер подвел итоги работы правительства

11.04.2017 14:26   -
Автор:
Рік біля керма. Прем'єр-міністр звітує про підсумки діяльності уряду. Детінізація економіки, збільшення аграрного експорту та зростання місцевих бюджетів – головні, з точки зори прем'єра, досягнення за рік. А найголовніше – збільшення достатку середньостатистичного українця, подолання, як сказав прем'єр, бідності.
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України 
 
Я вважаю і вважав, що те рішення, яке ми реалізували про підвищення заробітних плат позитивно вплине на економічне зростання. І саме головне, що це був важливий крок, який ми зробили для боротьби з бідністю в Україні. Я наголошую на тому, що підняття заробітної плати, запровадження системи реімбурсація вартості ліків для людей, які не забезпечені, зміна система пенсійної в країні дасть можливість змінити життя українських громадян. 
 
Пенсійну реформу прем'єр позначив в планах на майбутнє. Як і реформу медичну зі створенням госпітальних округів та принципів їх фінансування. А ще, заявив Володимир Гройсман, уряд впевнений у рішенні про відкриття ринку землі. Посадовці запевняють: ніяких підводних каменів реформа не має. 
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України 
 
Жодного сантиметру української землі іноземцям. І ми не підтримуємо відкриття ринку для великих холдингів. Ми вважаємо, що треба запустити ринок для українських громадян, фізичних осбі, які можуть між собою продавати землю, яка їм належить. 
 
Говорив прем'єр також про окуповані території і енергетичну блокаду, про розвиток логістики в Україні та приватизацію держпідприємств. Наостанок, за традицією, зазначив: роботи ще багато.