Герою Радянського Союзу Михайлу Карпєєву – 90 років

21.11.2012 18:14   -
Автор:

Михайло Карпєєв – людина-легенда. В роки Великої Вітчизняної війни він був льотчиком-штурмовиком. На його рахунку більше трьохсот п'ятдесяти бойових вильотів, шістдесят розбитих фашистських вагонів з військовим вантажем та десятки зруйнованих танків. Михайло Карпєєв володар звання Героя Радянського Союзу. Сьогодні він з гордістю згадує один з найважливіших вильотів сорок п'ятого року. Коли над територією Німеччини виконував аерофотозйомку, яка допомогла дізнатися, де розташований ворог.

Михайло Карпєєв Герой Радянського Союзу, льотчик-штурмовик

-12 января второй вылет глубина 120 километров, немцы бьют по мне из пистолетов, автоматов. Второй вылет в самолет попала пробоина в диаметре метр, где-то в фюзеляже, и когда я произвел посадку, то самолет у меня сложился вдвое.

Зараз Михайло Полікарпович бере активну участь в діяльності ветеранського руху міста та як і раніше приділяє увагу своїй родині.

Олександра Єгорова донька Героя Радянського Союзу

-С детства он всегда добрый очень был, внимательный, заботливый, с детьми занимался. Вечно какие-то туфельки привозил, какие-то кофточки, киевские торты, всегда ждали его, радость была, каждую неделю праздник был.

На ювілей до Михайла Карпєєва завітали його родичі, друзі та представники міськради. Вони побажали йому міцного здоров'я, довгих років життя, вручили подарунки і відзнаки.

Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради

-Разрешите вам вручить адрес от Харьковского городского головы, в котором он вам желает самые искренние и наилучшие пожелания, и в котором он вам в первую очередь желает здоровья, успехов и всего самого наилучшего.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.