Геннадий Кернес встретился с жителями Салтовки

19.06.2012 18:18   -
Автор:

656 мікрорайон, Салтівка. Ці будинки звели тридцять вісім років тому. І жодного благоустрою з того часу. Проблеми тут накопичувалися роками. Про це місцеві мешканці розповіли міському голові Геннадію Кернесу, який приїхав до району.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

-Мы сегодня с вами сделаем обход, обследование, после чего наметим план мероприятий и будем его выполнять. Хочу сразу сказать, что не сразу мы всё решим, но то, что мы здесь изучим и наметим как выполнить работы в этом году и будем делать, вы будете об этом знать.

І обхід розпочався. Під час нього кожен висловлював хто загальні проблеми, хто власні. У Ірини така виникає кожного літа. Жінка розповідає, несправна каналізація стає великим розсадником комах.

Ірина ,мешканка будинку № 32 А по проспекту "50 років ВЛКСМ":

-У нас в подвале стоит вода и ещё и канализация. Постоянно у нас мокро. И запах стоит летом, и комары и всё это на первых этажах, на нижних этажах.

Проблему потрібно вирішити у найкоротші терміни, підсумовує міський очільник. Відповідне доручення він дає комунальним службам. У мешканки будинку по проспекту 50 років ВЛКСМ – бабусі двох дітей теж є на що поскаржитися. Дитячий майданчик, говорить, у її дворі встановили два роки тому. Але знайшлися не добрі на руку люди, які розтрощили його вщент.

Наталія Донцова, мешканка будинку № 34 Г по проспекту "50 років ВЛКСМ":

-Поэтому сейчас качели все недействующие. Нужно создавать, а не разрушать. Поэтому хотелось бы, чтобы люди были сознательны, чтобы люди старались что-то сделать для своего города, для своего двора, дома, но не в коем случае не разрушать.

Згоден, каже мер. Дитмайданчик-то поставлять новий, та доглядати за ним і справді можуть лише самі мешканці. Скаржилися люди і на довгобуд, що вже кілька років про себе нагадує великим парканом. І став громадським туалетом.

Любов ,мешканка будинку № 32 А по проспекту "50 років ВЛКСМ":

-Или строили уже что-нибудь или убрали! Была детская площадка, разобрали! Ну что теперь делать?

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

-Эти два участка, один из которых был под торговый центр, а второй, который был под дом мы сейчас с этими так называемыми арендаторами найдём возможность встретится и переговорим с ними на предмет, что они собираются делать. Или они освобождают территорию, чтобы мы её благоустраивали. Давайте немножко терпения.

Загалом від місцевих мешканців під час зустрічі з мером надійшло понад сімдесят звернень. Харків'яни прохали комплексно облаштувати територію у дворах, поставити лавки біля під'їздів, перевірити каналізацію, зокрема зливову та повторно очистити заварені сміттєпроводи. Не менше турбує мешканців 656 мікрорайону і проблема несанкціанованих МАФІВ. Електричні дроти розтяглися по всьому двору. Комісія пропонує. Кіоски залишити, але зробити їх більш цивілізовано і у єдиному комплексі. Люди погодилися, як і з тим, що в районі слід відкрити пункт дитячого харчування. Бо найближчий знаходиться далеко.

Юлія ,мешканка будинку № 156 по проспекту "50 років ВЛКСМ":

-Детей у нас в районе очень много, а идти нам нужно на "Орлёнок" это 3 остановки троллейбусных. Остановки очень дилинные и в жару на троллейбусах не хотят дети ехать, а на колясках это очень далеко. поэтому хотелось, чтобы это поближе в пределах нашего района.

З"явиться, поділився планами міський голова. Пункт відкриють у будівлі дев"яносто сьомої школи. Встановлять у мікрорайоні і новий спортивний майданчик. Як зазначив мер, на місці старого до вересня буде цілий комплекс з баскетбольними щитами і тренажерами, щоб дорослі та діти могли проводити там свій вільний час.

Дмитро Святаш ,Народний депутат України:

-Сейчас общаясь с гражданами мы систематизируем эти проблемы совместно – депутаты городского совета, харьковский городской голова, я как народный депутат. Когда эти проблемы будут отсистематизированны посмотрим какие деньги можно будет выделить из городского бюджета, какие средства можно привлечь небюджетные для того, чтобы начать решать проблемы харьковчан именно по месту их проживания.

Зустріч мешканців Салтівки з міським головою тривала п"ять годин. За цей час люди отримали відповіді на всі свої запитання.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко, Віктор Ноздрачов. Харьковские Известия.