Геннадий Кернес сегодня встретился с учителем Людмилой Таболиной, финалисткой национальной премии для учителей-новаторов

09.10.2019 14:42   -
Автор:
Педагог-новатор, яка не боїться виходити за межі навчально-методичних норм. Цей опис як не можна влучно відображує роботу вчительки української мови та літератури Харківської спеціалізованої школи №73 Людмили Таболіної. Вона викладач з вісімнадцятирічним стажем і у своїй роботі не боїться нічого нового. Тому на базі школи, де працює, Людмила віришила відкрити гурток – Євроклуб, де розказує дітям не лише про євроінтеграцію, а й про інші соціальні теми. Така завзятість та любов до своєї професії не залишилися не поміченими. Людмила Таболіна стала фіналісткою національної премії для вчителів-новаторів «Global Teacher Prize Ukraine 2019». Всього на конкурс подали понад 3 тисячі заяв та серед всіх українських педагогів вона ввійшла в десятку найкращіх. Людмилу Таболіну та інших переможців на День вчителя Президент нагородив почесними відзнаками.  
 
Людмила Таболіна вчителька української мови та літератури Харківської спеціалізованої школи №73, кураторка Євроклубу 
 
Я більше позиціонувала себе як кураторка Євроклубу, яка займається євроінтеграційною роботою у місті Харкові. Ми займаємося різноманітними проектами. У нас є проекти волонтерські, з довкілля збереження, є антидискримінаційні, є проекти з імітації виборів. Тобто ми навчаємо діток процесу голосування. У нас є проекти антикорупційні – тобто абсолютно ми не зупиняємося. Ми працюємо з гендерним центром. Ми не зупиняємось на досягнутих проектах і розширюємося.
 
Діти залюбки відвідують цей гурток, наразі їхня кількість складає близько 900 учнів. 
 
Людмила Таболіна вчителька української мови та літератури Харківської спеціалізованої школи №73, кураторка Євроклубу 
 
Я пишаюсь тим, що дітки приходять до мене і кажуть, Людмило Вікторівно, давайте сьогодні це зробимо, а давайте якийсь ролик зробимо, а давайте от там допоможемо, а давайте такий-то проект. Мені приємно, що не тільки я щось нав'язую так, або як вчителька керую, а що і діти – це дуже класно зараз. Коли я  дослухаюся до дітей і я пишаюся їхніми здобутками.
 
Пишаються і в міськраді такими вчителями, зауважив мер Геннадій Кернес. Харківський міський голова привітав Людмилу зі значною професійною відзнакою та побажав розвиватися в своїй професії і надалі. Так і буде. Незабаром вчителька змагатиметься за першість вже на світовому рівні. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Такий конкурс в нашій країні ще не проводився і це вперше в нашій країні, який уже давно проводиться в світових масштабах, тобто ці 10 кращих вчиталів країни будуть приймати участь у світовому конкурсі на світову першість. Я думаю, що в нас є перша дуже серйозна і значна перемога і ми продовжимо працювати в цьому напрямку.
 
А в мера до вчительки було одне трохи нестандартне прохання – допомогти йому вдосконалити знання рідної мови. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Я тому вчусь, читаю на українській, зі словником працюю, дивлюсь як тести перекладаються, ну сам за них читаю, ну а там далі – я думаю, що спілкування буде. І буде результат.