Геннадий Кернес провел деловую встречу с Генконсулом ФРГ в Донецке

07.11.2019 13:39   -
Автор:
Майже три десятки років. Такий проміжок часу Харків з Німеччиною об'єднаний побратимськими відносинами. Найдовготривалішу та найпродуктивнішу дружбу мегаполіс вибудував з німецьким містом Нюрнбергом. Співробітництво у галузі міського самоврядування, міських служб, економіці, освіті, культурі та спорті. Як результат : дві сотні спільно проведених заходів, близько 20 потужних проектів. Гуманітарна та меценатська допомога. Не менш результативну співпрацю Харків підтримує з районом-побратимом Штегліц-Целендорфом міста Берліна. І харківсько-німецьку дружбу, будуть лише зміцнювати. В цьому одностайні як Харківський міський голова Геннадій Кернес, так і Генеральний консул ФРН Штефан Кайль. На цій посаді дипломат лише кілька місяців. Тому під час першого свого візиту до Харкова в першу чергу зустрівся з мером міста. 
 
Штефан Кайль Генеральний консул ФРН у Донецьку 
 
Мені дуже приємно, що в перший день мого візиту до Харкова мене відразу прийняв ваш мер. Знаєте, я глянув , що є величезний список проектів, які протягом багатьох років втілюються в життя вашим містом і Німеччиною. Я бачу , що у вас вже все дуже добре напрацьовано. Перед собою я ставлю завдання розвивати і продовжувати те, що вибудовувалось роками. Я дуже ціную, що ваш мер дав мені пару нових таких поштовхів для роздумів. Зокрема те, що ваше місто – є містом IT-спеціалістів, стрімко запроваджує цифрові технології і веде діджиталізацію.  
 
Харків цінує багаторічні побратимські міжнародні відносини з Німеччино, зазначив міський голова. Наразі у Харкові, підкреслив Геннадій Кернес, працюють над тим, аби зробити місто ще більш інвестиційно та туристично привабливим. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Постоянно работаем для людей. Это наша основная задача, как говорится, основное призвание. В процессе коммуникаций, в процессе создания умного  города, в процессе создания открытых электронных сервисов. Харьков – город молодежи , науки, культурный город.  
 
Під час ділової зустрічі Геннадій Кернес з Генконсулом Федеративної Республіки Німеччина окреслили плани щодо подальшої співпраці. Відносин, що давно переросли в справжню дружбу. 
 
Штефан Кайль Генеральний консул ФРН у Донецьку 
 
Звісно, все, що від мене залежить, я буду все підтримувати. Оскільки немає межі досконалості. Я бачу, що наші відносини, вони не просто на папері. Вони справді живуть і розвиваються. У нас є проекти в сфері освіти, культури, науки. І я більш ніж переконаний, що і ділові відносини будуть на гідному рівні.