Геннадий Кернес попросил харьковчан оставаться дома и дал личный телефон для обращений

30.03.2020 15:16   -
Автор:
Харківський міський голова Геннадій Кернес звернувся до харків'ян щодо ситуації з COVID-19. Відповідний текст звернення з'явився на офіційному сайті мерії і сторінці градоначальника в мережі телеграм. Минулі вихідні, пише мер, показали, що багато хто з містян не розуміє, наскільки в Україні серйозна ситуація з COVID-19.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Парки, скверы и другие зоны отдыха были переполнены. Люди большими компаниями гуляли с детьми, жарили барбекю и шашлыки, развлекались и отдыхали. В условиях карантинных мероприятий, вопреки которым в Украине с каждым днем растет заболеваемость коронавирусом, когда мы уже имеем в стране смертельные случаи, прошу вас ради сохранения вашего же здоровья максимально ограничить свои передвижения вне дома. 
 
Лікарні за гроші міста і соціально відповідального бізнесу, пише далі Геннадій Кернес, доукомплектовуються всім необхідним – від апаратів штучної вентиляції легенів до "золотого стандарту" визначення хворих – ПЛР-тестів на CОVID-19. Міська влада закупила один мільйон масок, які днями будуть безкоштовно роздані харків'янам.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Для людей старшего возраста, которые находятся в самой большой зоне риска, городские власти и подготовленные нами волонтеры готовы оказать любую необходимую помощь. В частности – купить и доставить на дом еду и медикаменты, выгулять вашу собаку и многое другое. Те, кому необходима такая поддержка – звоните прямо мне по моему личному телефону 067 579 47 47. 
 
Жорстка самоізоляція, посилені заходи особистої і громадської гігієни, обмеження пересувань поза домом з одного боку і підготовленість влади Харкова до можливого спалаху коронавируса з іншого – допоможуть усім разом з найменшою кількістю хворих пережити час карантинних заходів, йдеться у повідомленні Харківського міського голови Геннадія Кернеса.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Прошу вас услышать этот мой призыв. Желаю всем здоровья и здравого смысла, чтобы в этой непростой ситуации не подвергать себя опасности быть зараженным.