Геннадий Кернес подписал меморандум с “Киевстар”

09.10.2019 17:52   -
Автор:
Дізнатися місце пересування громадського транспорту в один клік, оплатити житлово-комунальні послуги та Е-тікет через баланс мобільного. І це не фантазії, а конкретні ідеї, що запропонував Харківській міській раді оператор стільникової мережі "Київстар". Вони звернулися до мера Геннадія Кернеса з відповідною ініціативою, що спрямована на оптимізацію інфраструктури та відцифрування деяких послуг. У "Київстарі" зауважили, досвід впровадження цих ідей в них вже є, тож міський голова вважає, що подібні напрацювання стануть лише в нагоді харків"янам.   
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
То, что вы достигли таких результатов говорит о многом, мы тоже являемся не последними, назовем так, в соревновании, я имею в виду, по цифровым технологиям предоставления услуг в Украине. Мы являемся лидерами в предоставлении админуслуг. Мы создали много возможностей. Wi-Fi бесплатный для харьковчан, делаем карту им, чтобы они видели, где работает Wi-Fi, анализируем, знаем как это делать. Мы понимаем, что такое цифровые технологии, мы предоставляем здесь, в Харькове, такие услуги. У нас подписано уже много договоров с разными ведущими компаниями мира.
 
Та аби розширити гілку компаній із якими співпрацює Харків, мер Геннадій Кернес підписав меморандум ще й з "Київстар". Таким чином цей документ дає зелене світло для впровадження ідей оператора стільникової мережі. 
 
Олександр Комаров президент "Київстар"
 
Це не буде так, що ви прокинетесь у новому місці, але коли ви через 2 роки подивитесь назад, ви подумаєте: "Боже, як же багато змінилося. Те, що зараз трансформується оця нова інфраструктурна екосистема, вона потребує координації, зусиль з декількох сторін. Ми, як інфраструктурний оператор, будуємо структуру, ми хочемо на базі цієї інфраструктури розвивати нові сервіси для харків"ян, а мерія створює всі умови для того, щоб великі бізнеси почували себе у місті дуже комфортно і щоб вони могли відкривати будь-які двері, тому що є меморандум між мерією та операторами.
 
Варто зазначити, що Київстар не єдиний оператор стільникової мережі, чиєю підтримкою залучився Харків. Міськрада підписала меморандуми зі всіма великими всеукраїнськими комунікаційними компаніями.