Геннадий Кернес: “Грош цена нам будет, если мы не будем работать так, чтобы наши люди были защищены”

19.03.2020 16:33   -
Автор:
Україна розгорнула кампанію протидії та розповсюдження коронавірусу, від якого потерпає весь світ. Наразі в державі зафіксовано 16 випадків зараження цією інфекцією. Двоє українців – померли. Задля недопущення проникнення COVID-19 міський голова Геннадій Кернес скликав очільників всіх медзакладів на спільну нараду. Аби обсудити нагальні питання протидії коронавірусу. Наразі вся харківська медична спільнота та лікувальні заклади перебувають у стані повної готовністі. У профільному департаменті зазначають, у Харкові – жодного випадку зараження.
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я  
 
Официально на сегодняшний день ни одного случая не зарегистрировано. 22 человека на самоизоляции. 18 человек обращались в амбулаторно поликлиническую сеть для консультаций. Все лечебные учреждения нацелены на то, чтобы контролировать всю эту ситуацию. И мы на сегодняшний день полностью работаем в этом направлении. 
 
Всі 22-є харків'ян, наголосили у міській раді, самоізолювались після повернення із-за кордону. Тести для визначення коронавірусу у Харкова є, зазначили чиновники. Велика партія експрес-тестів на 200 тисяч одиниць, заявив Геннадій Кернес, повинна прибути за два дні. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Люди похилого віку, ті, хто находиться на домашньому, так сказать, житті, получат від нас і аптечки, і получат від нас і пайки, продуктові набори. І волонтери будуть работать, помогать. 
 
Окрім того, зазначив міський голова, Харків придбав нові швейцарські апарати для штучної вентиляції легенів. Серед оперативних планів муніципалітету, підкреслив Геннадій Кернес, доукомплектувати всі медзаклади та медперсонал Харкова засобами захисту. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Вы видите, какие большие потери в Италии. Там по 500 человек вроде умирает за сутки. Но мы такого допустить не можем. Потому, что так сказать "грош нам цена будет" если мы не будем работать так, чтобы наши люди были защищены.
 
Мер задоволений і роботою в рамках підготовки міста до другого етапу реформування медицини. У Харкова повністю готова Електронна медична система для пацієнтів та лікарів "Helsi.me" 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Далее для пациентов мы делаем аптеку электронную. Чтобы можно было сразу выписать рецепт, передать его в аптеку, доставить лекарства. Так же не забывайте о том, что будет делаться обратная связь для "СalІ-центра мэра",  то есть для меня ! Я хочу понимать сколько врачей и как относятся к людям. 
 
Напередодні міський голова Геннадій Кернес оголосив 2020 – роком медицини у Харкові. А це означає, що сфера охорони здоров'я на всіх рівнях Першої столиці – у пріорітеті роботи муніципалітету, міського голови, та всієї команди Геннадія Кернеса
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Что такое год медицины!? Мы уделим особое внимание медицине в этом году с точки зрения ремонтных работ, с точки зрения медицинского оборудования. Мы уже начинаем его закупать с учетом коронавируса. И сканеры мы уже тут нашли и другие аппараты. Самое главное, мы сейчас смотрим логистику, как доставить.