Газовая опасность в домах

29.08.2012 18:13   -
Автор:

Пічники гуркотять, дзвонять у двері, але господарі квартир до себе їх пускають вкрай рідно. Двічі на рік фахівці повинні перевірити газову систему та вентиляцію у домівках аби попередити біду. А вона може статися. Цьогоріч від чадного газу вже отруїлось дванадцятеро людей. Пічники занепокоєні, кажуть останнім часом городяни все частіше нехтують правилами газової безпеки.

Олександр Ярмак, заступник начальника КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство":

-Особенно в Центральном районе Харькова, где делаются ремонты, перепланировки. Скрываются под подшивными потолками дымоходы, соеденительные трубы от газовых приборов к дымоходу. Это может привести к отравлению угарным газом и не дай Бог к летальному исходу.

У Дзержинському районі перевірка проходить вже вдруге. Під час першої було виявлено чимало порушень.

Оксана Панасенко, начальник дільниці №1 КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" у Дзержинському районі:

-В июле обошли пятнадцать домов, это около полуторы тысячи квартир. Было выявлено около пятидесяти нарушений.

Ці порушення господарі зобов"язались усунути до приходу пічників вдруге. Їм залишали відповідні приписи, які зобов"язують ліквідовувати недоліки.

Оксана Панасенко, начальник дільниці №1 КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" у Дзержинському районі:

-Если он опять не реагируют на это предписание, мы вывешиваем еще одно предписание на подьезде, в котором указываем, что такая вот квартира будет отключена.

Зачасту, каже Оксана Панасенко, через одного недобросовістного порушника може постраждати весь будинок. Бо коли вже приїжджають газовики, власник не пускає до себе, доводиться відключати весь стояк з блакитним паливом. Приписи отримують і ті мешканці, які неправильно розташовують антени на дахах, біля оголовків.

Олександр Ярмак ,заступник начальника КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство":

-Оголовок- это дымовентиляционный канал выходящий выше кровли. А спутниковые антены приводят к разрушению оголовка, засорению каналов и создает зону отравого подбора. Это обратная тяга, ветер подул, задувание, газовый прибор потух и угарный газ пошел в квартиру.

Фахівці закликають уважніше ставитися до правил з газової безпеки і викликати додому для перевірки та встановлення газових систем тільки спеціалістів.

Євгенія Кутнова, Сергій Перець. Харьковские Известия.