Футбольний м’яч у саду Шевченка відкрили після реконструкці

12.06.2012 22:14   -
Автор:

Добрезнайомий, але виглядає зовсім новеньким. Скульптуру футбольному м"ячу, що вже понад десять років радує око харків"ян у саду Шевченка відкрили після реконструкції. Це місце вже давно полюбилося не байдужим до спорту людям. У п"ятдесятих роках минулого століття на цьому місці стояли стенди, де можна було почитати газету «Радянський спорт», а любителі футболу обговорювали останні новини – в народі це місце стали називати футбольною «брехалівкою».

Світлана Дуденко художник, автор проекту

-Была совместно рождена идея, как это место украсить. Тем более, что старые газетные стенды устарели, а люди здесь собирались, но всё здесь было в запустении и пришла идея здесь поставить небольшую форму. Ну я как дизайнер и  как женщина предложила футбольный мяч.

Так у 2001 році тут і з"явилась ця скульптура. Відкривати її приїхав тренер української збірної Олег Блохін, на згадку залишивши у бронзі свій автограф. За всі ці роки м"яч жодного разу не ремонтували. Після не довготривалої  реставрації постамент повністю замінили – тепер він з цілісного граніту, а не дрібної плитки. А  також осучаснили ілюмінацію поряд з м"ячем. Відкриття присвятили перемозі збірної України, якій раділи всі : від мала до велика.

Дарина 8 років

-Это очень красивый мяч и я очень рада, что наша Украина выйграла!

Він та Альберт голландські вболівальники

-Коли попадаєш в місто з аеропорту, то футбол відчувається скрізь, білборди, люди у футбольному настрої. Це мило, всі водії їздять і махають.. Красива культура міста, гарний парк, люди. Україна вчора добре грала, з пристрастю в серце, молодці!

Олександр Попов заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012 з футболу

-Этот памятник был реставрирован как раз в то время, когда в Харькове проводится финальная часть чемпионата Европы и это символично, это здорово. Теперь все гости Харькова могут увидеть этот мяч и сфотографироваться возле него.

А яке ж свято без футбольних цікавинок. Своєрідне шоу з приборкування м"яча показили всім охочим футболісти.

-Харьков – столица футбола!!!

Ігор Бескровний, Ігор Луханін Харьковские Известия