Форбс: Харьков- лучший в номинации “Инвестиционный климат”

06.06.2012 14:40   -
Автор:

Фахівці фінансового журналу Форбс проаналізували економічні досягнення тридцяти  двох українських обласних центрів та міст з чисельністю населення більше двохсот тисяч, крім Києва.  Оцінювали учасників дослідження за вісімнадцятьма критеріями. Враховували: кількість залучених інвестицій та легкість отримання дозволів на ведення бізнесу, наявність транспортної інфраструктури та професійну підготовку працівників, комфорт проживання та туристичну привабливість. Крім перемоги у категорії «найкращий інвестиційний клімат» Харків посів третє місце ще у двох номінаціях: «Інфраструктура та комфорт» і  «Людський капітал».

Як повідомляють експерти журналу дослідження проводилося на початку року, ще до завершення Харковом підготовки до чемпіонату Євро дві тисячі дванадцять. Тож, запевняють фахівці, у наступному році по цим двом номінаціям місто може претендувати на вищі показники.  Що стосується інвестиційній привабливості – і у цьому напрямку робота продовжиться. В червні на Харківщині стартував конкурс бізнес ідей та інвестиційних проектів. Його переможці, вже восени представлять власні напрацювання на міжнародному форумі «Харківські ініціативи»

Олександр Дудка , директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку:

-Мы ставим задачу не просто найти лидеров, но и тех кто сразу станет привлекательным для внешних инвестиций, которые смогут принести сюда не только капитал, но и каналы маркетинговых коммуникаций, для того, чтобы продукция Харьковских предприятий более широко экспортировалась на внешние рынки

Андрей Соловйов, Харьковские Известия.