Forbes: рф витратила на війну проти України майже $115 мільярдів

27.02.2023 13:09   -

Forbes підрахував витрати рф на війну проти України. Приблизна сума – $ 114,4 млрд, тобто близько $10 млрд щомісяця. Це третина всіх доходів російського бюджету за 2021 рік, уточнюють аналітики. «росія втратила 40 – 70% своєї сухопутної військової техніки. Найбільш вартісними для росіян є втрати авіації. Загальна вартість знищених російських літаків – близько 6,5 мільярдів доларів», – зазначали експерти.

Заходу треба готуватися до різних сценаріїв майбутнього в рф. Таку думку висловив президент Чехії Петер Павел. «Можливо, новий лідер буде більш налаштований на відновлення діалогу та співпраці. Або це буде хтось потенційно ще гірший за Путіна. Важко вгадати, однак вважаю, РФ буде нестабільною тривалий час, враховуючи кількість структурних проблем в їх економіці та суспільстві», – цитує «Суспільне».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Іспанські військові та сили НАТО за жодних обставин не братимуть участь у війні в Україні. «Це абсолютно неможливий сценарій, його не існує. Іспанські солдати втрутилися б лише у разі агресії проти однієї з країн НАТО», – заявила міністер оборони Іспанії Маргарита Роблес в інтерв’ю газеті La Vanguardia.

ОСТАННІ НОВИНИ