«Footbik» для всіх охочих. Вихідними професійні спортсмени провели відкрите тренування для маленьких харків’ян (відео)

20.02.2023 17:45   -

Десятки дітей вихідними долучилися до відкритого тренування з футболу. Його провели професійні спортсмени, які в перші місяці війни займалися з малечею у метро. Такі тренування триватимуть у Харкові три місяці. Щотижня по вихідних дітлахи зможуть грати у різноманітні ігри з м’ячем та навіть спробувати себе у спортивній боротьбі.

8-річний Роман займається футболом уже 3 роки. Хлопець мріє стати відомим спортсменом і ділиться, що на тренуваннях подобається найбільше.

РОМАН ХАРКІВ’ЯНИН
То, что это – командный спорт и то, что там можно поиграть вместе и, допустим, найти новых себе друзей.

Без спорту своє життя більше навіть не уявляє. Тож, пояснює, пропустити відкрите тренування з футболу, яке вихідними влаштували в Харкові, не міг. Ба більше: взяв із собою молодшого брата.

РОМАН ТА ГЛІБ ХАРКІВ’ЯНИ
– Да, ему 5 лет.
– Як тобі захід? Чи сподобалося тобі?
– Глеб, тебе понравилось?
– Да!
– А що сподобалося найбільше?
– Говори: «Все понравилось».
– Все!

А от 10-річна Варвара приїхала на тренування з Полтави. Через війну, каже, разом із родиною довелося виїхати з Харкова. Відтоді повноцінно займатися футболом дівчинка не може.

ВАРВАРА ХАРКІВ’ЯНКА
У Полтаві ніякого розвитку саме для мене. Просто там їм 8 років і я найстарша майже. І вони там, коротше, повний «мінус».

Через війну в Харкові стало значно менше місць, де діти можуть розважитися або зайнятися спортом, пояснюють організатори. Тож вирішили провести для них спецтренування за участю професійних тренерів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко розповідає: такі заходи триватимуть у Харкові 3 місяці. Тренування з різних видів спорту проводитимуть щотижня, по вихідних.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
За назвою «Юні та незламні». Дуже багато федерацій виявили бажання брати участь у цих заходів. Сьогодні це – «Футбік». Ці хлопці з початку війни проводили тренування для дітей у метро. Після закінчення діти отримають подарунки, найкращі отримають призи.

Олександр Власенко додав, що вже запланували провести тренування з карате, тхеквондо, бейсболу та баскетболу.

ОСТАННІ НОВИНИ