Фізичні навантаження на користь здоров’ю

07.11.2012 17:58   -
Автор:

Перший спортивний комплекс з"явився у Саржиному яру. Тоді тут стали проводити змагання зі стрітворкауту. Тепер ця течія стала популярною – і дорослі, і діти приділяють увагу заняттям на турніках. І звичайними підтягуваннями не обмежуються. В Першій столиці для вуличних гімнастів створюють усі умови.

Анастасія Полякова кореспондент

-Аби малеча зростала здоровою у місті вирішили направити спорт у маси. Задля цього встановили понад тридцять спортивних майданчиків із турніками та різноманітними гімнастичними знаряддями. З"явилися вони і поблизу шкіл, і на подвір"ях, і в місцях загального відпочинку городян.

Ось цей турнік-комплекс встановили наприкінці вересня. І діти, і дорослі не оминають його. Школяр Микита мріє вирости сильним. Тому фізичним вправам приділяє годину на день. Чого він тільки на поперечинах не виробляє. Приклад йому подають старші товариші.

Микита 14 років

-У нас там компания, все любят турники, занятия спортом, в интернете ищем, что можно попробовать, ну и пробуем, учимся .

Заняттям дітей радіють дорослі. Адже з раннього віку необхідно слідкувати за поставою, аби уникнути викривлення хребта. Ця хвороба впливає на загальний стан організму та внутрішніх органів. Тому діти мають повноцінно розвиватися фізично. Приклад подають і самі батьки.

Яна Кравчук матір двох дітей

-Нужно развивать, прививать им какие-то физкультурные навыки. Даже я здесь вишу бывает, с ребёнком натягаешься, спина болит, так что я тоже вишу на турниках, когда здесь людей почти нету.

За цей рік у місті встановили майже півсотні турнік-комплексів, відреконструювали десять шкільних стадіонів. Та цим не обмежуються, і вже є плани на наступний рік.

Анастасія Полякова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия