Финские инвесторы заинтересовались Харьковом

28.11.2017 16:11   -
Автор:
Представники європейської бізнес асоціації на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Фінляндії в Україні прибули з візитом до Харкова. З першим віце-мером Ігорем Тереховим обсудили можливі напрямки для плідного співробітництва. Фінські бізнесмени пропонують вибудовувати його відразу по кільком напрямкам.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Новые технологии – инновационные технологии, которые может сегодня предоставить в области медицины  финская сторона для нас очень интересны. Что касается энергоэффективности, да, конечно же, мы заинтересованы в том, чтобы развивать технологии энергоэффективности. Тем более, что Финляндия очень продвинута в этом направлении. Конечно, мы заинтересованы, чтобы брать все новые технологии, применять их у нас в городе Харькове и осуществлять мероприятия по энергоэффективности, тем более что сейчас очень-очень важно для людей.        
 
Дипломати зазначають, для них Перша столиця цікава для співробітництва не лише в сфері енергоефективності, а й в секторі освіти, культури та бізнесі. Підкреслюють, налаштовані рішуче. Бо бачать Харків як надійного партнера.  
 
Юха Віртанен Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні 
 
У нас в Фінляндії дуже багато компаній, які зараз хочуть працювати в Україні. Ми якраз вивчаємо ринки. І Харків не є виключенням. Харків дуже велике місто. І дійсно в це місто хочуть приходити інвестори і нові компанії з Фінляндії, які хочуть тут мати своє представництво і свою роботу. Як в Харкові так і в регіоні в цілому. Я вражений тими проектами, що у вас тут в місті реалізовуються. Я вважаю, що ви на правильному шляху. І я впевнений, що Фінляндія готова підтримати проекти, що пов'язані з енергоефективністю.
 
Оскільки на кону нові проекти, додаткові робочі місця, гідна заробітна плата для харків'ян, тому Перша столиця, зазначив Ігор Терехов, відкрита для міжнародних партнерів. І це не просто слова, а багаторічний принцип роботи муніципалітету. Місто зі свого боку, тут у Харкові, намагається створити сприятливий клімат для заходу нових інвесторів. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Люди сегодня понимают, что город Харьков – инвестиционно привлекательный город. И они сегодня могут спокойно прийти и городская власть создаст все условия для того, чтобы защитить их бизнес, для того, чтобы инвесторы приходили в город Харьков и для того, чтобы инвесторы чувствовали себя здесь в безопасности. Сегодня, конечно, многие города декларируют о том, что мы хотим привлечение инвестиций с одной стороны, с другой стороны, но больше чем сделал город Харьков для привлечение инвестиций, для создания условий для бизнеса наверное не сделал ни один город. Это и Региональный центр, это и центр предоставления и административных и социальный услуг. Это та облегченная процедура оформления и получения любых разрешительных документов, которые существуют в городе Харькове. 
 
Після насиченої зустрічі та перемовин, представники європейської бізнес асоціації, підкреслили, що в Харкові тепер вони будуть частими гостями.