Фінансову допомогу всім, хто на самоізоляції, обіцяє Уряд

13.11.2020 14:01   -
Автор:
50% від середньої заробітної плати – саме стільки отримає кожен громадянин, який перебуває на самоізоляції. Програма підтримки реалізується Міністерством соціальної політики.
 
Міністерство соціальної політики України
 
Уряд через Фонд соціального страхування забезпечує соціальний захист застрахованим особам. Фінансує виплати з тимчасового безробіття в разі захворювання громадян на COVID-19. Надає допомогу під час перебування на самоізоляції під медичним наглядом.
 
Отже, перше, що має зробити працівник, який має намір піти на самоізоляцію – це звернутися до роботодавця, проінформувати його про те, що контактував з хворим і попросити два тижні на роботу в дистанційному режимі. Згідно з рішенням Уряду, сьогодні роботодавці мають право переводити працівників на віддалену роботу зі збереженням ставки. Якщо такої можливості немає, тоді слід скористатися державною програмою підтримки самоізоляції. 
 
Міністерство соціальної політики України
 
Для цього працівник повинен зателефонувати до сімейного лікаря і відкрити листок непрацездатності. Щоб отримати допомогу від Фонду, необхідно передати цей листок з позначкою «ізоляція COVID-19-11» своєму роботодавцю. В свою чергу роботодавець передає його до Фонду для здійснення фінансування.
 
Також у Міністерстві соцполітики зазначають, що з метою протидії розповсюдження коронавірусної інфекції Фондом соцстрахування запроваджено дистанційний прийом заяв-розрахунків. Для всіх застрахованих осіб розмір виплат складає 50%, для медичних працівників -100% від середньої заробітної плати.