Фінансові піраміди поза законом

12.03.2013 22:44   -
Автор:

Леся Кочержук кореспондент

-МММ і схожі компанії – можуть опинитися поза законом. Кабінет міністрів поставив останню "крапку" у цьому питанні, ухваливши законопроект, що передбачає заборону фінансових пірамід в Україні. Відповідне рішення погодили на засіданні Уряду. Черга за Верховною Радою України.

Якщо народні обранці підтримають законопроект, то всі хто прагне збагатітися сподіваючись на фортуну, будуть вимушені шукати інші шляхи для реалізації своїх мрій.  А таких лише в Україні мільйони. Навіть обіцянкам Мавродія, який після звільнення з російської тюрми переїхав  в Україну, повірило близько п’ятисот тисяч  українців. Його прибічники більше двох років вдало маніпулюють українцями та їх грошима.

Євген Десятник МММ2012

-Если и у вас есть мечта под названием "деньги", тогда приглашаю вас в себе в структуру-будем реализовувать наши мечты вместе.

Статки більшості вкладників подібних організацій – зростають тільки на папері, а реальні гроші бачать – одиниці.  Але примара легких грошей продовжує керувати думками вкладників.
 
Ірина Шевченко, психолог

-Это сродни азарта, то есть не каждый человек свои деньги туда положит. Почему люди это делают – от безнадеги, то есть им не хватает своего дохода, они не могут адаптироваться, найти какие то рабочие схемы да, получения дохода , поэтому – они надеются на какое то чудо. Вот  сейчас у меня денег нет, а сейчас я вложу и что то с этого получу.

Більшість українців впевнені, фінансові піраміди це шахрайство, в той же час у структур накшталт МММ – сотні тисяч вкладників.   

Валерій Лавриненко викладач університету

-Наслышаны мы еще в 90-е годы – это собрал деньги, исчез. Люди, молодые особенно, вашего возраста, может вы еще верите в это, но мы не верим.

Олексій Зюкін студент

-Эти все финансовые пирамиды – это просто обман для людей как бы, и, думаю, что бы люди просто вкладевали деньги в банки, я считаю – это намного официальней и надежней. А все эти пирамиды, я считаю , должны быть вне закона и кто организовует эти пирамиды-должны наказыватся по закону.

Олена дизайнер

-У нас вообще минталитет такой, что очено хотят все быстро, вот и сейчас и на перспективу мало кто хочет даже думать.

Андрій Загорський радіоінженер

-Пусть бесятся, пусть лишнюю краюху, спускают так на где надо, другое дело там где надо пойдет она кому то на благо или нет-это уже спорный вопрос, но во всяком случае люди избавятся от лишних денег-им же будет приятно, они уже получат свой адреналин в кровь    

З набуттям чинності закону, що забороняє існування фінансових пірамід в Україні, його порушникам буде загрожувати кримінальна відповідальність – до восьми років позбавлення волі.

Леся Кочержук