Фінансова підтримка бізнесу: Уряд розширив програму “5-7-9”

18.10.2022 14:39   -

Підтримка українським підприємцям під час війни  з боку держави дуже потрібна. Тож Уряд ухвалив рішення надати мікро-, малому та середньому бізнесу фінансову допомогу на відновлення частково або повністю зруйнованих внаслідок бойових дій виробничих потужностей.

ЮЛІЯ СВИРИДЕНКО  МІНІСТР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Ми ухвалили надзвичайно важливе для нашого бізнесу, що постраждав від війни, рішення щодо розширення програми «5-7-9». Відтепер підприємства зможуть отримати допомогу держави у вигляді компенсації відсотків по кредитах, отриманих на відбудову виробництва. Рішення сприятиме відновленню виробничого та експортного потенціалу України та економіки нашої держави в цілому.

За оцінками аналітиків, кажуть у Мінекономіки, програмою зможуть скористатися від кількох сотень до тисячі підприємств, що потерпіли під час російської агресії.

Читайте також: Фінансова підтримка. В Уряді розповіли, коли мешканці деокупованих територій отримають кошти

Урядовці наголосили, що підприємці зможуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн. Виконання зобов’язань по таким кредитам частково буде забезпечуватись державною гарантією. 

Таким чином, на думку урядовців, для українського бізнесу відкриваються реальні можливості у найкоротші терміни відновити свою діяльність.

Раніше ми повідомляли, що в Україні очікують значне падіння економіки.