Финансисты предвещают новую волну “банкопада”. Каковы последствия ликвидации новых банков?

11.06.2016 12:09   -
Автор:
Нова хвиля "банкопаду". Вже чотири установи, серед яких і серйозні колись гравці ринку збанкрутували протягом останнього місяця. Банки "Хрещатик", "Михайлівський", "Юнісон" та "Фідобанк" – на стадії ліквідації. Як результат, тисячі вкладників, які втратили свої гроші і сотні людей, які не мають навіть надії повернути їх назад.
 
Галина Назарова економіст
 
Фонд гарантирования вкладов пока еще выдал не все деньги, которые должен был выдать, а выдал их небольшую часть. И не потому, что они не хотят, а потому, что у них нет денег. Значит, придется влезать в бюджет и из бюджета финансировать вот эти вот пропавшие вклады. Фонд гарантирования вкладов обеспечивает сто пятьдесят тысяч гривен. Если украинец не простой и имеет и имеет в банке больше, чем пять-шесть тысяч долларов в пересчете на валюту, украинскую гривну, то у него никаких шансов их получить назад.
 
Між тим, експерти впевнені: "Михайлівський", "Хрещатик", "Юнісон" та "Фідобанк" не останні установи, які мають збанкрутувати вже цього року. На черговий етап ліквідації банків фінансисти очікують вже восени. Прогнозують і наслідки. Зокрема, зменшення і без того невеликого рівня довіри населення до системи в цілому. 
 
Галина Назарова економіст
 
Населению придется переложить деньги кому-то в трехлитровые банки, а кому-то в банковские ячейки. Вот сейчас такое пошло, что банковскую ячейку не найдешь. Это очень дорого. Их уже нет. Стоимость их возрастает уже до шестисот гривен в день. за одну банковскую ячейку и то надо ждать в очереди. 
 
Окрім зменшщення рівня довіри населення до системи, економісти прогнозоують і інші наслідки "банкопаду". Як то посилення інфляції, девальвація національної валюти та поглиблення економічної кризи в цілому. Адже банківська система – одна з основних в еконмічній структурі будь-якої держави. І її крах передбачає серьйозну загрозу для економіки України в цілому.