Фарс ні до чого, коли в країні помирають від COVID-19. У МОЗ закликають дотримуватися карантинних правил

12.11.2020 12:09   -
Автор:
В Україні від адаптивного карантину відмовились, обмеження будуть однаковими для всієї країни, бо повсюди встановлена одна, так звана, "помарачева" зона з відповідними правилами. Один для всіх і, карантин "вихідного дня". Такі заходи, впевнені у МОЗ, стримають швидкість розповсюдження COVID-19, яким тільки за останню добу інфікувалося більш ніж 11 тисяч українців. Це стало для України новим антирекордом. Тому, фахівці сподіваються, всі без виключення будуть дотримуватися нових введенних правил під час вікенду, а контроль, щодо їх виконання, буде посилено.   
  
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Скажу вам відверто, мене просто обурило вчора в соцмережах пост від Епіцентру, як там "продовжуємо п'ятницю 72 години". Хочете покуражитися, хочете робити фарс на здоров"ї людей? Поїхали зі мною в реанімацію, покуражтися там над людьми, які помирають кожного дня, які лежать в реанімації, покуражтися перед лікарями, які кожного дня роблять все, щоби зберегти життя людей. Я впевнений, що мої колеги з Уряду, які відповідають, в тому числі за контроль, дадуть відповідну відповідь на цей фарс і цинізм. 
 
У МОЗ називають пандемію найскладнішим часом випробувань, в тому числі медичної системи. Тож щоби не зазнати калапсу, першочергове завдання на сьогодні, кажуть, є збільшення кількості ліжок у стаціонарах для лікування коронавірусних хворих, зокрема щодо забезпеченності їх киснем. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Ми ставили це завдання, щоби ще на 1 жовтня в нас був такий показник до 80% забезпеченності киснем, але маємо що маємо і зараз контролююється це питання контролюється в щоденном режимі щодо збільшення кількості цих ліжок.
 
Наразі Кабмін ухвалив рішення додатково виділити ще 895 мільйонів гривень на забезпечення киснем ліжок у лікарнях, кошти будуть доправлені в регіони на організацію його підведення.