Фан- зона накануне матча Украина-Франция

16.06.2012 23:47   -
Автор:

Фан-зона побудована сеціально для перегляду матчів Євро – 2012. Вона оживає з самого ранку. Дедалі ближче до обіду рух тут стає жвавішим. Концерти, конкурси. Люди гуляють, слухають музику та просто відпочивають. Незважаючи на досить спекотну погоду відвідувачів на фан-зоні завжди чимало.

Валентина,  харків'янка:

-Концерт хороший, голланцев много, общаепмся, фотографируемся в городе праздник, все такие весёлые, нарядные, красивые

Магазини з сувенірами, напоями, великий та два маленьких екрани. А ще найнеобхідне – туалети та кафе. Тут для відпочинку усі умови, кажуть харків*яни. Іншого вигляду цього осередку футбольного свята ніхто просто не уявляє.

Ганна та Юлія:

-Было бы людей наверно поменьше, потому что болельщикам хочется и выпить и попеть, и наверно иностранцам интересно на наших девушек посмотреть, которые танцуют развлекают, чем больше развлечений тем лучше, тем это больше завлекает людей.

Еріс та Батом:

-Тут музика, екрани, а ще різні розваги! тут класно!

А ввечері під час матчів фан-зона перетворюється на плацдарм для вболівальників. На вході працює охорона, яка перевіряє всіх відвідувачів.

Андрій, вболівальник:

-Здесь же контролируют принос тяжёлых предметов, стеклянных  бутылок из соображений безопасности, это не лишнее, я считаю.

Сюди коєного дня приходять вболівальники. Та у день гри України-Франція тисячі фанатів прийшли на площу Свободу аби підтримати українську команду. В цей час у Донецьку розпачалася злива. Гру перервали на п*ятій хвилині. За рішення представників УЄФА матч затримали. Але ніхто з вболівальників не покинув свого місця біля екрану у фан-зоні. Ніхто не проміняв її на телеекран.

Наталія:

-Фан-зона это то место, куда люди приходят, чтоб непостредственно вместе почувствовать ту радость ту эйфорию от всего происходящего,на самом деле такой праздник может произойти как минимум через пятдесят лет поэтому сейчас такие моменты, которые надо ловить и все вместе собираться в темо месте, где объединяет.

 Володимир та Альона:

-Здесь веселее, здесь много совсем других эмоций, дома тіысидишь в своей коробочке, здесь люди есть которые вместе проявляют все свои восторги, переживания.

Полюбити фан-зону на площі Свободи встигли і іноземні вболівальники.

Пітер, Дрейк та Дино, голландські вболівальники:

-В нашій країни є тільки кафе, де ми збираємося, ваша фан-зона організована добре, тут є все, що необхідно для відпочинку – гарний настрій, пиво та привітні люди, але саме місто Харків ще прекрасніше

Пройшла ціла година поки гру розпачали. Перший тайм тримався нульовий рахунок. Але вже у другому вперед вийшла Франція. І в цей час у медіа-центрі фан-зони за перебігом подій слідкують іноземні журналісти. Кажуть, працювати тут зручно.

Ерік, голландський жуналіст:

-Тут є Wi-Fi, правда ним користуються усі вболівальники. але ми посилаємо одразу інформацію в нашу країну, це дуже зручно. А ще з прес-центру ми можемо спостерігати за грою і у той же час не бути у натовпі. дуже добре, що тут організоване таке місце для журналістів

Доречі, як справжні журналісти вони збирали інформацію про Україну перед приїздом. Говорять, джерела були противорчиві.

Улріх ,німецький журналіст:

-Було багато інформації про політичний стан, стосовно Юлії Тимошенко, багато розповідей про те, що ця країна криміналістична. Але на місці ми бачимо привітних людей і добру атмосферу.

Добра атмосфера була і в натовпі. Незважаючи на пильний нагляд охорони, були і порушення – файери. Так палко вболівальники намагалися підтримати українську команду.

Анастасія Полякова, кореспондент:

-Негода на початку матчу не пішла на користь українській команді. Франція все ж виявилася сильнішою. Вболівальники розчарування не приховували, але спокою порушувати не стали і розійшлися.