Еврочемпионат по баскетболу в Украине проведут в 2017 году?

08.07.2014 16:20   -
Автор:

Україні повернуть право на проведення Єврочемпіонату з баскетболу. Провести його планують у дві тисячі сімнадцятому. Петро Порошенко зустрівся з президентом ФІБА Тургаєм Демірелем. До кінця липня, пообіцяли у федерації баскетболу, з Україною підпишуть угоду.

Тургай Демірель президент ФІБА Європи

Ми всі розуміємо, що протягом наступних трьох років має бути побудована вся необхідна інфраструктура. І плануємо влітку 2016 року провести в Україні тестову подію перед Євробаскетом. Ми сподіваємося, що політична ситуація в Україні стабілізується.

Єврочемпіонат з баскетболу в Україні мав відбутися у дві тисячі п'ятнадцятому. Минулоріч у вересні в Словенії призентували український логотип Євробаскету.

Підготовка міста Харкова до проведення європейської першості з баскетболу стартувала одна з найперших. У дві тисячі тринадцятому на день міста у Першій столиці урочисто розпочали будівгництво Харків-арени.

Зводити спортивну арену почали біля палацу Спорту. Харків Арена була запланована, як багатофункціональна. Для проведення не тільки бескетбольних ігр, а й волейбольних, хокею, а також концертів. Чотириповерхова на шість тисяч глядацьких місць та доступна для людей з особливими потребами.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу

Были проведены коммуникации. Фактически это не малый объем работ. Были проведены работы по заливке фундамента, цокольных помещений. То есть уже были в принципе, ну скажем так процентов на 35-40 готовы.

Але через нестабільну політичну ситуацію, право на проведення "Євро-2015" в українців відібрали. Зупинилося і будівництво Харків Арени.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проекиів та маркетингу

На сегодняшний момент инвестор не выполняет взятые на себя обещания. По функционалу строительства, да в любой момент его можно восстановить, возобновить. Но, опять таки, те конструкции, то что было сделано, как и любой предмет приходит соответственно в негодность, то есть все зависит от времени, когда это все возобновится.

Продовження зведення харківської арени, наразі гальмує не тільки остаточне рішення ФІБА "бути чи не бути Євробаскету в Україні", а і фінансове питання. Тож кажуть фахівці шанс є, але чи буде він реалізований залежить від багатьох факторів.