ЕВРО-2012. Как это было

29.12.2012 16:51   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Ще в червні тут на площі Свободи де зараз красується головна міська ялинка була фан-зона ЄВРО-2012. Доречі, одна з найбільших серед українських. Сюди, аби повболівати за свою улюблену команду щодня під час футбольного чемпіонату приходили тисячі фанів.

Готуватися до футбольного свята Євро-2012 Перша столиця стала завчасно. У місті капітально ремонтувалися дороги, реконстуювалися фасади будівель, парки і сквери набували зовсім нового і європейського вигляду. Робили все, аби місто показало себе, як краще приймаюче турнір.

-Нам тут дуже подобається. Всі люди такі привітні і величезна атмосфера. Величезне вам дякуємо.

-Украине добра! Добра, добра добра!

Так буде потім, а тоді на передодні чемпіонату, чекаючи Євро, харків"яни – рахували дні.

І час летів і місто стало краще, говорять харків'яни. Звичайні місця відпочику стали євро-зразковими.

Марія викладач з англійської мови

-Харьков наш преобразился в принципе достаточно, благодаря нашему мэру, он много чего улучшил. Много чего реставрировалось, привелось в прорядок в этот период подготовки. Евро очень повлияло на развитие нашего города.

Сергій інженер-механік

-Было приятно, что Украина – Харьков! Мне было это очень приятно слышать. вот когда говорила какая у вас красота – какие стадионы, какие улицы у вас, смотрите как всё преобразилось. Это было приятно слышать!

І ось до оновленого Харкова за 24 дні до початку чемпіонату приїхав він – перший передвісник футбольного свята – Єврокубок.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Долгие годы громада работала для того чтобы доказать право Харькова проводить у себя матчи финального этапа Евро – 2012. Сегодня мы на финишной прямой, сегодня главный трофей у нас.

Подивитися на Єврокубок, зфотографуватися з ним – вишукувалися великі черги. Кожен хотів вражень. Незабутніх вражень.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Кубок Анри Делоне в Харькове на самой большой площади Европы – такой трофей. Я хочу всем сказать, что Харьков готов к Евро-2012. Все наши объекты, которые будут принимать чемпионат готовы на 100 %. И мы как харьковчане любим свой город, свою страну и сделаем всё чтобы чемпионат Европы по футболу прошёл на высшем уровне.

Менше ніж за місяць на землю Першої столиці прилетіли вони – команди учасниці Євро-2012. Нашому місту пощастило зустрічати футболістів з Голландії, Данії, Німеччини та Португалії.

Там де команди – там звісно і їх фани. Із зеленого Харків перетворився на барвистий, з помаранчевим відтінком. Більше 15 тисяч голландських уболівальників приїхали підтримати свою команду. Для них організували міні-містечко на березі Журавлівського гідропарку. Звідти невгамовні і завжди веселі фанати у день матчів прямували до головної фан-зони на площу Свободи. А вже з неї помаранчевий багатотисячний позитив йшов величезними колонами до стадіону.

Була під час Євро у Харкові і світова подія сучасної музики. Підтримати своїх – голландців, та зіграти свій сет, на головну площу Першої столиці приїжджав відомий діджей Armin van Buuren.

-Отлична! Отлична! Мне нравитца! смеётся

І досі харків"яни згадують той настрій, і досі не можуть забути той позитив, який внесли вболівальники в їхнє життя.

Юрій будівельник

-Настроение было радостное, настроение было довольное, люди все улыбались ходили.

Катерина студентка

-Эмоции… Эмоции только позитивные! Много людей, всякие разукрашенные, очень интресно. Ярко тоже!

Вікторія домогосподарка

-Классно! Было прикольно! Спасибо, что приехали. Хорошо себя вели. Достойно, достойно встретили. Я думаю, что никто не обиделся кто к нам приехал!

Ніхто не образився. Тільки вдячність за теплий прийом, так відгукувалися голландські вболівальники про Харків. Для яких наше місто стало другим рідним.

Рон вболівальник з Голландії

-Ми закохалися в Харків, щойно приїхавши в нього. В нас маса позитивних емоцій. Дуже доброзичливі люди, гарна погода, чудовий настрій. Що ще потрібно?

Ар'єн вболівальник з Голландії

-Настрій просто супер! Мені дуже сподобалося місто! Тут красиво, я хочу сюди знов повернутися.

Фредерік вболівальник з Голландії

-Я любов Харков! Я любов Харков! Это правда! Это факт и это правда!

На підтвердження вони залишили бігборди. Писали і листи подяки. І міській владі, яка організувала це свято, і харків"янам, які допомогли цьому святу відбутися.

 Ян Волтерс Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Нідерландів в Україні

-Футбольний чемпіонат відкрив Україну іноземним гостям. Голандські вболівальники повертаються на батьківщину з приємними враженнями про Україну і щасливі, що в них булу така можливість відвідати її. Особливо припав до душі Харків, голандські вболівальники провели там три матчі і від людей вони просто у захваті – всі гостинні і  привітні.

Тетяна студентка

-Очень приятно, что Харьков стал одним из принимающих городов. Но для меня это вот гордость за город. За то, что было такое в нашей истории. Но я думаю, что будет, что-то ещё…

Ігор Бескровний, Ігор Луханін Харьковские Известия