Евакуація людей з Херсонщини, усунення наслідків підриву Каховської ГЕС та допомога партнерів – головне за ніч

07.06.2023 12:00   -

Рівень води у Херсонській області через значні руйнування дамби біля Каховської ГЕС збільшиться ще на метр протягом 20 наступних годин. Про це заявив голова ОВА регіону. Цієї ночі почалося підтоплення Білозерської громади. Всього станом на ранок затоплено 1852 будинки на правому березі, евакуйовано майже 1 500 людей. Місцевих мешканців та тварин продовжують вивозити у безпечні зони.

Кабінет міністрів України виділив 1,5 млрд гривень для будівництва нових магістральних водопроводів, щоб забезпечити водою Кривий Ріг, Нікополь та Марганець. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала надання гуманітарної допомоги Україні для усунення наслідків підриву Каховської ГЕС росіянами. Відомо, що Єврокомісія надасть Україні: насоси для брудної води; пожежні рукави; мобільні водоочисні станції та човни. Урсула Фон дер Ляєн наголосила, що Європа підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Окупанти обстріляли Херсонщину 70 разів. За інформацією ОВА, випустили снаряди по мирним населеним пунктам області та у місто. Відомо про одного загиблого та одного пораненого. Атакували і Харківську, Запорізьку, Донецьку та Сумську області. Є загиблі та пошкодження.

Німецький концерн отримав від Міністерства оборони ФРН замовлення на підготовку до відправлення Україні 20 бойових машин піхоти Marder. Повідомляється, що БМП мають доставити в Україну до кінця липня. Також планується відправити Україні першу партію з 10 тис. боєприпасів калібру 35 мм для зенітної самохідної установки Gepard.

ОСТАННІ НОВИНИ