Еще минус один МАФ. В Харькове продолжается демонтаж самовольно размещенных объектов

03.12.2019 15:24   -
Автор:
Шевченківський район. Чергового бізнесмена, що самовільно та без будь-яких дозвільних документів збудував майданчик під кафе по вулиці Людвіга Свободи 46, виявили працівники профільного департаменту міськради. Спеціалісти відзначають, власник розмістив прибудову порушивши законодавство та правила благоустрою Харкова.   
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю Департаменту територіального контролю 
 
Власники зазначеної тимчасової споруди попереджалися про усунення порушень шляхом звільнення території міста від самовільно встановленої тимчасової споруди. Розміщувався припис на даній споруді та на офіційному сайті Харківської міської ради. Оскільки вимоги виконані власниками не були в подальшому виконавчим комітетом Харківської міської ради було прийнято рішення щодо демонтажу зазначеної тимчасової споруди у примусовому порядку.    
    
Більш того, щодня працівниками департаменту демонтують незаконно розміщені МАФи. І робота із звільнення території міста від самовільно розміщених споруд  вже триває у Харкові близько трьох років. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю Департаменту територіального контролю 
 
За цей час результатами роботи департаменту виконавчим комітетом Харківської міської ради прийнято рішення щодо демонтажу 2525 об'єктів по місту. В тому числі по Шевченківському районі прийнято рішень щодо демонтажу 374 самовільно встановлених  об'єктів. На данний час виконано близько 40% рішень. Зокрема, у 2019 році вже демонтовано 480 самовільно встановлених об'єктів, втому числі з них – у примусовому порядку, демонтовано 204 самовільно встановлених об'єктів.
 
І моніторинг спеціалістів Департаменту територіального контролю буде продовжуватись,  аби правила благоустрою Харкова дотримувались підприємцями згідно чинного законодавства.