ЕС будет помогать переселенцам и бизнесменам Харьковщины

19.06.2015 18:43   -
Автор:

Європейський Союз продовжить надавати фінансову допомогу Харківщині, як регіону, що приймає найбільшу кількість переселенців. Про це сьогодні під час свого візиту до Харкова повідомив єврокомісар Йоганнес Ган.

Йоганнес Ган член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення

Ми плануємо надати одну цілу, сім десятих мільйонів євро саме Харківському регіону для вирішення питань, що стосуються внутрішньо переміщених осіб.

Ці гроші, повідомив комісар, будуть спрямовані на надання першої допомоги людям, які вперше прибувають до Харкова з окупованих територій. В тому числі переселенцям надаватиметься консультаційна та інформаційна допомога. Крім того, Йоганнес Ган зазначив, що ЄС допомагатиме малим і середнім підприємствам України.

Йоганнес Ган член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення

Європейський Союз надав Україні сто мільйонів гарантій, завдяки яким Європейські фінансові інституції зможуть надавати малим і середнім підприємствам кредити. Загальна сума цих кредитів становить приблизно один мільярд євро. Завдяки цим ста мільйонам гарантії Українські підприємства отримають більший доступ до кредитного фінансування.

За словами єврокомісара, кредитне фінансування з країн ЄС стимулюватиме появу нових робочих місць в Україні. Він зауважив, для Харківщини це особливо важливо, адже на нові робочі місця зможуть розраховувати і переселенці.