Енергетичний шантаж: в Україні знову з’явився ризик аварійних відключень електроенергії (відео)

17.10.2022 16:25   -

Рашисти продовжують тактику енергетичного шантажу, окупанти цілеспрямовано завдають ударів по критичній інфраструктурі. В «Укренерго» повідомили, що внаслідок терористичної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури в центрі та на півночі України. Ремонтні бригади вже працюють над усуванням наслідків, ситуація в енергосистемі контрольована.

Диспетчерський центр Укренерго не виключає можливості введення графіків аварійних відключень. Тому важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання електроенергії по всій країні, особливо в вечірні години доби.

Після масованих ударів по об’єктам критичної інфраструктури, президент, уряд та керівництво «Укренерго» неодноразово зверталися до українців з проханням зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00.

Читайте також: “Будемо дивитися на загальний баланс електроенергії” – Ігор Терехов про віялові відключення в Харкові (відео)

У відомстві також нагадали, що потрібно робити у години пікового навантаження.

Перенесіть прання на ніч, не вмикайте одночасно декілька енергоємних електроприладів в мережу, вимкніть за можливості теплу підлогу та бойлери, пересвідчиться, що вдома не горить зайве освітлення, а телефони та пауербанки заряджені. Також важливо, щоб ощадливо споживала електроенергію не лише Київщина, Чернігівщина та Сіверщина, але й вся Україна. Так ви допомагаєте нашим фахівцям тримати енергосистему в балансі та не перевантажувати мережу в окремих регіонах.

Також у щоденному звернені до українців президент Володимир Зеленський зауважив, що на вихідних по всій країні споживання електроенергії знизилося на 10%. Найбільш економними виявилися мешканці Чернігівщини, вони скоротили користування електроенергією на 20%. Але, гарант держави закликав ще більш скоротити споживання електрики, такий простий крок також робить внесок у спільну перемогу над ворогом.

Коли ви свідомо обмежуєте споживання електроенергії:
– ви бережете «поранену» обстрілами енергосистему від перенавантаження. Це дає змогу нашим фахівцям прискорити її «реабілітацію»;
– ви допомагаєте країні зекономити вугілля, яке буде так потрібно тепловим електростанціям взимку для виробництва електроенергії;
– ви заощаджуєте власні кошти, адже за електроенергію сплатите менше за підсумками місяця.

В Укренерго певні, що рашисти мріють зробити так, аби наша держава поринула у темряву, тому сумлінне споживання електрики – значно спростить роботу енергетикам, адже кожна виключена пральна машина вечорі – це можливість для інших бути зі світлом, підсумували у відомстві.