Ембарго на російську нафту – набуло чинності. Якими будуть наслідки для рф – NEWS REVIEW

05.12.2022 14:54   -

5 грудня набуло чинності європейське ембарго, а також – обмеження цін на російську нафту. Заборона на морські перевезення скоротить поставки більше, ніж на половину. А от глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль спрогнозував зменшення видобутку нафти в рф уже на початку наступного року, – пише «РБК-Україна». «Російський видобуток може втратити 2 мільйони барелів на день», – сказав він.

Після призначення командувача російськими окупаційними військами в Україні Сергія Суровкіна – ворог змінив тактику. «Відбулося збільшення і авіаційних, і ракетних ударів і ворог перейшов до тактики дій штурмових загонів», – пояснив Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Ситуація на Східному фронті дуже напружена, – передає «УНІАН».

У Чехії стартували навчання українських військових. Як повідомляє видання «Європейська правда», до кінця наступного року мають відбутися п’ять курсів, у кожному з яких братимуть участь до 800 бійців. Навчання відбуватимуться «у військовому районі Лібава», – зазначив начальник Генштабу Чехії Карел Ржешка.