Електропостачання в селі Мосьпанове на Харківщині відновлено після шести місяців робіт (відео)

23.05.2023 11:46   -

Мосьпанове – село Малинівської громади на Харківщині – тепер знову зі світлом. Енергетики “Харківобленерго” понад півроку працювали, щоб повернути електропостачання до цього населеного пункту. Бо окупантии зруйнували там майже 80% мережі.

АНДРІЙ СЕМЕНОВ НАЧАЛЬНИК ЧУГУЇВСЬКОГО РЕМ АТ “ХАРКІВОБЛЕНЕРГО”
Село декілька днів було під окупацією та багато часу – на лінії зіткнення, тому і руйнування – значні. Нам довелося відновити 10 електропідстанцій та понад 12 кілометрів високовольтних ліній 10 кВ. Повністю міняли опори, дроти. Зараз в селі живуть вже понад 300 мешканців. Маємо надію, що після відновлення електропостачання до Мосьпанового повернеться ще більше людей.

Електрику отримали вже 420 споживачів із 540. І найближчим часом село заживлять повністю.
Повернення світла для села – важлива місія, бо це ще й відновлення водопостачання та зв’язку.

МИКОЛА СЕМЕР’ЯНОВ НАЧАЛЬНИК МАЛИНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Вода належної якості тут знаходиться далеко під землею. Село живлять три свердловини глибиною 70-80 метрів, тому без електрики насоси просто не могли качати воду. Люди виживали за рахунок генераторів та приватних свердловин. Тепер з відновленням електропостачання проблема з водою буде вирішена. Як і проблема з мобільним зв’язком. Очікуємо, що завдяки цьому до Мосьпанового найближчим часом повернеться ще до 50% мешканців.

Очільник громади також зазначив, що люди вдячні енергетикам за мужність та професіоналізм, бо фахівці Чугуївського РЕМ оперативно, ризикуючи життям, виїжджали на ремонт пошкоджених ліній у Мосьпанове, Малинівку, Стару Гнилицю, які минулого року перебували під постійними обстрілами.

ОСТАННІ НОВИНИ