Електронне пенсійне, посвідка на проживання та англомовні документи. В «Дії» з’явилися нові функції (відео)

01.09.2022 12:37   -

Пенсійне, посвідка на тимчасове або постійне проживання та англомовна версія документів – вже у Дії. До застосунку додали нові послуги, щоб ними скористатися потрібно оновити додаток до останньої версії. Крім того до Дії повернули дві функції, що призупили ще в лютому, – шеринг авто та сплата штрафів за порушення ПДД.

В Дії оновлення. До застосунку додали п’ять нових послуг. Від тепер на порталі Дія доступні документи англійською, посвідчення на проживання та пенсійне посвідчення двох видів: за віком і ті, що видають за інвалідністю чи втратою годувальника.

Пенсійне посвідчення за віком підтягується автоматично, так само, як і ваш цифровий паспорт, а спеціальний потрібно додати у застосунок самостійно, як, наприклад, COVID-сертифікат. Перш ніж додати пенсійне посвідчення в Дію перевірте, що ваш застосунок оновлений до останньої версії, а далі просто прогортайте картки документів до кінця. Натисність додати документ, пенсійне посвідчення, додати посвідчення. От і все. Ваш документ відображається в дії.

Крім того, в дії доступні англомовні версії закордонного паспорта, техпаспорта та посвідчення водія. Для того, щоб скористатися цією функцією потрібно оновити застосунок, зайти в меню документи та натиснути перекласти англійською. До того ж в дії з’явилася послуга для іноземців, що проживають в Україні, вони можуть додати до застосунку посвідку на постійне чи тимчасове проживання. Щоб документ з’явився у додатку потрібно мати посвідку у вигляді картки з електронним чіпом, видану після 25 квітня 2018 року, смартфон з NFC- чіпом, банківській рахунок для авторизації через банк ID та податковий номер.

Як підтягнути посвідку в Дію: оновіть застосунок, авторизуйтеся через банк ID, прогортайте до кінця та натисніть «додати документ», виберіть «посвідка на постійне проживання», ознайомтесь з текстом та натисність «далі». Натисність кнопку зчитати та наведіть смартфон на код, на зворотньому боці документа, шукайте код внизу документа, він містить цифри, букви та ваше прізвище, та ім’я. Прикладіть пластикову посвідку до заднього боку телефону, не рухайте смартфон, зачекайте поки сканування завершиться, тепер підтвердіть особу за допомогою фото, радимо зробити селфі з гарним світлом, щоб дія одразу вас впізнала.

Також до дії повернули дві послуги, що тимчасово призупинили через війну. Тож тепер у застосунку знов доступні функції шерингу авто та сплати штрафів за порушення ПДД.