Електроні лікарняні хочуть запустити з 1 січня

26.10.2020 11:13   -
Автор:
Електронні лікарняні можуть впровадити вже з 1 січня. Верховна Рада хоче зобов'язати Кабмін прискорити процес запуску цієї новації. Бо попередній склад уряду хотів створити онлайн-систему  навесні 2020 року на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного Фонду, тобто ця платформа мала б бути абсолютно безкоштовною для держави, але чинний уряд переформотував процесс і заявляє про створення власного програмного продукту. Серед переваг якого в Кабміні відзначають, те що такі електронні лікарняні буде неможливо підробити, адже дані фіксуватимуться в єдиній системі.
 
Кабінет міністрів України
 
Ідея проста. Замість того, щоб виписувати лікарняні (офіційно, «листки непрацездатності») на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису.
 
А ще, коли впровадять електроні лікарняні та єдину систему людям можна буде не ходити до медзакладу, аби закрити лист непрацездатності, це буде робитися за замовчування. Тим паче, що в людей є подібній досвід. Як приклад – сайт Helsi.me. На ньому можна записатися онлайн до лікаря та не стояти в черзі, до речі в Першій столиці додаток "Мій Харків" хочуть інтегрувати з персональним медичним кабінетом в системі Helsi.me. Аби всі можливі послуги розміщувалися на єдиній платформі для ще більшої зручності.