Електроенергія у Харкові – як вирішується питання живлення міста (відео)

14.09.2022 16:43   -

11 вересня енергетична інфраструктура Харкова буда пошкодження ударом ворожого снаряду. Практично весь регіон залишився без світла, зв’язку та води. Послуги частково підключили протягом кількох годин. А на наступний день ракета росіян знову влучила у трансформаторну підстанцію, що спричинило такі ж проблеми. Енергетики та комунальні служби мегаполісу роблять все можливе аби жителі були за світлом та водою. До вирішення проблеми долучився і уряд.

Ситуація із безперебійною подачею електроенергії у Харків стабілізується. Для ліквідації блєкауту працюють всі профільні служби та долучається уряд. Перш за все, ремонтні бригади «Укренерго» вже відновили роботу двох магістральних ліній, що живлять Харків та Харківську область. Роботи на інших лініях продовжуються і триватимуть до повного завершення.

НЕК «УКРЕНЕРГО»
Разом з тим НЕК «Укренерго» офіційно заявляє, що наразі не планується ніяких обмежень енергопостачання споживачів Харківського регіону. Всі повідомлення стосовно наявності таких намірів не відповідають дійсності. Щоб уникнути непорозумінь просимо за інформацію щодо енергопостачання звертатися виключно до офіційних джерел.

Станом на вечір 13 вересня, повідомляє мер Харкова Ігор Терехов, вдалося відновити подачу електроенергії, практично все місто вже зі світлом. Повне знеструмлення мегаполісу спричинене повторними обстрілами інфраструктурних об’єктів, але завдяки роботі комунальних служб та енергетиків ситуацію стабілізували. У Харкові запустили електротранспорт та метрополітен.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Энергетики не прекращают работу вместе с нашими коммунальными службами для того, чтобы стабилизировать ситуацию с подачей электроэнергии в город Харьков. Да, ситуация сложная, но она находится под полным контролем. Это месть, знаете, с такой циничной злобой, когда российские агрессоры целенаправленно разрушают инфраструктуру города Харькова, энергетическую инфраструктуру. Это такая своего рода месть за наши успехи на фронте, за успехи наших героев ВСУ, это знаете такая злоба. Но я абсолютно уверен, что мы выстоим, эти все моменты мы переживём. До, конечно будет не легко и мы к этому готовы. Но тем не менее самое главное – это наша победа на фронте.

Більше того, у Харків направлені додаткові підрозділи ДСНС та вирішується питання щодо забезпечення міста генераторами енергії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Урядовець зазначив, що рішенням профільної наради представники фахових служб працюватимуть у місті для координації питання повного відновлення електропостачання Харкова, оцінки ситуації та додаткових потреб в матеріалах і обладнанні.

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ МІНІСТР РОЗВИТКУ ГРОМАД ТА ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ
Харків – місто-герой, яке демонструє всьому світові свій характер та стійкість. 11 вересня російські війська завдали удару по одній із найбільших ТЕЦ в Україні – Харківській ТЕЦ-5. Більша частина області та міста Харків перебувала без електроенергії. Проблеми з електропостачанням у Харкові є й сьогодні. Місцева влада та відповідні служби напрацювали план повного відновлення електропостачання в місті та працюють над його реалізацією. Держава не залишається осторонь.

Міністр також повідомив, що уряд виділив Харківській області 400 млн грн з резервного фонду Держбюджету на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури. А на кошти, виділені Харківській обласній військовій адміністрації раніше, відновлювальні роботи були проведені майже на 200 об’єктах.