Експертний висновок робити до початку відновлювальних робіт – Ігор Терехов про принципи роботи на місцях

19.04.2023 19:39   -

Прозоро та відкрито. Міська влада та особисто Харківський міський голова готові працювати з усіма організаціями, щоб мінімізувати корупційні ризики. Громадська організація Інститут законодавчих ідей, одна з числа незалежних, що приєдналася до такої роботи. Головним її завданням є проведення антикорупційної експертизи законодавства.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Дуже багато чого ми повинні зробити і по відновленню міста і по законодавчим актам місцевого значення, тому ми вже розпочали таку роботу. І що стосується перших наших кроків, то хочу сказати, що ми здійснили певні кроки, що стосується експертизи, що стосується єдиної закупівельної компанії, яка буде здійснювати свою діяльність дуже прозоро. Бо ми вважаємо, що потрібно дуже економити зараз бюджет міста і субвенції, які нам надаються. Що стосується експертизи, то ми прийняли відповідне рішення виконкому де обов’язали усіх підрядників робити експертний висновок до того, як вони приступлять до відновлювальних робіт чи якихось інших робіт. Це моя позиція та позиція моєї команди, тому сподіваюсь, що і ви будете підтримувати нас у наших починаннях.

МАРТИНА БОГУСЛАВЕЦЬ ВИКОНАВЧА ДИРЕКТОРКА ІНСТИТУТУ ЗАКОНОДАВЧИХ ІДЕЙ
Перше, я би хотіла подякувати за те, що Ви зробили для міста. Ми були на Салтівці вчора і ми вже говорили Вашій команді, коли поруч зі зруйнованим під’їздом висаджені тюльпани, дороги повністю відремонтовані, навіть в тих кварталах, де не живуть люди. Тому дякуємо за те, що Ви зараз робите для міста, аби воно вистояло. Наступне, ми вітаємо крок міста, щодо бажання прозорості та підзвітності майбутньої відбудови. Ми ті люди, які дуже вболіваємо за участь місцевого самоврядування, за суб’єктність місцевого самоврядування у майбутньому відновленні. Ми багато коммунікуємо за майбутніми партнерами про те, що орган місцевого самоврядування, громада, повинна бути першочерговим суб’єктом з якого взагалі повинна починатися відбудова. І має бути партнерство із центральними органами виконавчої влади, а не навпаки.

Результатом зустрічі Харківського міського голови Ігоря Терехова та представників Інституту законодавчих ідей стало підписання Меморандуму про співпрацю.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

МАРТИНА БОГУСЛАВЕЦЬ ВИКОНАВЧА ДИРЕКТОРКА ІНСТИТУТУ ЗАКОНОДАВЧИХ ІДЕЙ
Ми будемо зараз в Лондоні говорити на великій конференції, яка буде відбуватися у червні, щодо відновлення України. І з великою кількістю приватних інвесторів, то основний принцип конференції, щодо залучення приватних інвестицій. Ми будемо наголошувати про наявність громад, які власне відкрили партнерство та співпрацю до громадськості, з громадськістю разом. Напрацьовувати антикорупційний комплайнс, напрацьовувати принципи прозорості, доброчесності міста. І ми будемо перелічувати ці громади, ми будемо говорити приватним інвесторам, міжнародним партнерам, які це громади. Куди варто заходити з інвестиціями в місто і де керівники і очільники міста готові до таких справ.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я розумію, що після нашої перемоги буде дуже важка робота, і те місто яке наддасть можливість інвесторам, чи нашим підприємцям кращі умови, те і буде попереду усіх інших міст. Моє завдання, щоб ми надали такі умови, щоб інвестори прийшли у Харків, бо це приграничне місто і ми це розуміємо. І підприємства, щоб повернулися у Харків. Тому будемо надавати всі можливості, щоб люди поверталися, інвестори поверталися до міста. І це завдання, яке я ставлю перед своєю командою.

ОСТАННІ НОВИНИ