Дві вакуумно-підмітальні автівки в арсеналі шляховиків

10.12.2012 20:44   -
Автор:

Костянтин Коровянський, як то кажуть, першопроходець. Саме він, випробовує нову прибиральну техніку. Навчився примудростям керування, каже, доволі швидко.

Костянтин Коровянський оператор прибиральної машини

-Очень удобно, на двери пульт управления. Машина намного удобней, комфортней, уже стоит кондиционер. Обзорность намного лучше, качество уборки очень хорошее.

У Харкові це перші дві вакуумно-прибиральні машини такого класу. Вони не такі великі як магістральні, і не такі малі як компактні – що вже стали звичними на вулицях міста. Нова техніка, зазначають фахівці, поєднує в собІ всі переваги попередників – продуктивність, місткість, маневреність та економічність.    

Олександр Муравейник начальник дільниці механізації КП "Шляхрембуд"

-В отличие от магистральной техники, где 2 двигателя, один линейного передвижения, второй для создания вакуума на турбине, здесь же используется один двигатель, который создаёт и вакуум и способность передвижения техники. Меньше потребления топлива, порядка в 2 раза. Она отличается специальным рулевым управлением на все 4 колеса, можно убирать в труднодоступніх местах. Убирается порядка 52 тысячи 800 метров квадратных за одну рабочую смену.

Певний час, констатують шляховики, знадобиться для того, щоб навчити персонал управлінню та обслуговуванню цих авто,  після чого їх первірять безпосередньо в роботі на вулицях Харкова. А ось снігоприбиральна техніка до використання вже напоготові. Цьогоріч понад 250-т спецавтівок вийдуть очищати шляхи міста від снігу та криги. Серед них і новенькі автомобілі, що вже зарекомендували себе з кращого боку. Одна з переваг – всесезонне використання, адже вони здатні не тільки прибирати вулиці від сміття, а й взимку розчищати дороги від снігу і посипати її піском.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.