Дві трагедії на Харківщині. Чотирнадцять постраждалих досі в лікарні.

12.07.2012 22:54   -
Автор:

Маршрутка та водовоз зіткнулися на вулиці Роганській. Дві жінки загинули на місці. Шістнадцять інших постраждалих потрапили в лікарні міста. Подробиці цієї страшної аварії пасажири автобусу ніяк не можуть забути.

Світлана Семенко постраждала в ДТП

-Удар, вот эта паника, крики, кровь,  выбивать начали стекло,чтобы выйти, потому что баллон рядом лежал, начался дым, и всё. Когда вышли, потом сознание потеряла, ничего не помню.

Віталій Чурбанов того дня їхав на роботу. До підприємства-перевізника, чия маршрутка і потрапила в аварію. Розповідає, сидів одразу за водійським кріслом.
 
Віталій Чурбанов постраждалий в ДТП

-Сидячие места, ну места три свободных было, стоячих не было никого, ехали со скоростью километров 60-70, ЗИЛ выскочил мнгновенно, водитель автобуса даже на тормоза нажать не успел, тормозного пути не было.

У Віталія сильно постраждав правий бік тіла – опіки другого ступеня, розірвані рани та забиття. Постраждалому вже зробили операцію – зашили переносицю, порізи на обличчі та тілі. Тепер необхідна терапія, ліками для неї вже забезпечили усіх потерпілих у ДТП.

Валентина Чурбанова мати постраждалого в ДТП

-На сегодняшний день нам выдали уже всё, ещё вчера вечером, вернее днём, когда его привезли после операции, потом что-то позже принесли и сказали – это вам на завтра всё, и ничего покупать не нужно.

Усі витрати на медикаменти та терапію для постраждалих взяло на себе місто. Аби перевірити умови лікування та поспілкуватися з людьми до медзакладу керівники міста та області приїхали особисто. Після травматології відвідали й опікове відділення. Там лежить шестеро потерпілих від учоршнього вибуху на Червоно-Донецькій газокомпресорній станції. В усіх опіки третього сутпеню важкості. Також опіки дихальних шляхів та сильний шок. Двоє з них у вкрай важкому стані. Фінансуватиме їхнє лікування НАК "Нафтогаз України"  

Геннадій Кернес Харківській міській голова

-С их стороны была высказана, что они финансово помогут ожоговому центру, который создан здесь в городе Харькове, чтобы этот центр был более современным ещё, хотя мы сегодня не отстаём от всех назовём так европейских стандартов и я уверен в том, что они выполнят своё обещание. Я думаю, что все сделали выводы для себя, в том числе, дай Бог, чтоб эти люди побыстрее стали в строй.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Быстрейшего выздоровления пострадавшим,очень сложные травмы, курс лечения будет непростой, пожелаем удачи нашим врачам, которые делают всё возможное и невозможное для того, чтобы люди стали на ноги.

Поспілкувалися очільники Харківщини і з родичами постраждалих.

Ніна Бутко мати постраждалого від вибуху

-Они сказали, что всё берут на себя, всё это, медикаменты, всё это будет обеспечено с их подачи.

Вже наступного тижня лікарі розглядатимуть питання необхідності пересадки шкіри.

Аслан Цогоєв завідувач опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О.І. Мещанінова

-В будущем предстоят перевязки, и операции, но это всё по плану лечения, это вопрос не одного дня, потому что такие травмы как у этих пациентов, уйдёт месяц-полтора.

Наразі порушено кримінальну справу щодо вибуху на газокомпресорній станції. Проводять перевірки. Директора цієї установи тимчасово усунено від виконання обов*язків. Що ж до станції, то роботу газокомпресора поновлено.

Анастасія Полякова, Ігор Луханін Харьковские Известия.