«Дуже складне й дороге обладнання». Які країни не готові передавати ЗСУ танки й чому

17.01.2023 13:30   -

Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль повідомив, що Америка визнає потребу України в далекобійних ракетах. «І нам потрібно подумати, як допомогти Україні подолати цей виклик», – цитує посадовця «Громадське». А от питання щодо танків Abrams – залишається відкритим, бо це «дуже складне і дороге обладнання, яке дуже важко утримувати, тому не ясно, чи вони є найкращою відповіддю», – пояснив Каль.

Велика Британія передасть Україні один з найбільших пакетів військової допомоги. Як зазначив міністр оборони Бен Уоллес, Лондон готує для ЗСУ ескадрон танків Challenger 2. «Це означає, що вони можуть перейти від існування до вигнання російських військ з української землі», – пише «The Guardian». Таким чином, Великобританія стала першою країною, що відправила для ЗСУ танки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

А от у Канаді заявили, що завжди дослухаються до потреб України, однак передавати танки – поки що не готові. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє «Global News». «Ми розглянемо усі запити України, але стосовно танків Leopard 2, то ми ще не готові», – сказав він. І додав, що робитимуть усе можливе, аби Україна перемогла.

ОСТАННІ НОВИНИ