«Думали, що це кінець». Жителі Харкова розповіли про нічні ракетні обстріли міста (відео)

08.12.2023 16:57   -

Харків пережив ракетний удар. У п’ятницю вдосвіта росіяни по місту вдарили 6 ракетами. Пошкоджені житлові будинки, освітній заклад, гаражі, десятки автомобілів. Є постраждалі. Це якраз одне з місць влучання. Центральна частина Харкова. Шевченківський район.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
За медичною допомогою звернулося два мешканці. Це такі травми середньої тяжкості. Один відмовився від госпіталізації. Одного ми госпіталізували. Що стосується людей, то невелика кількість, яка проживала у цьому будинку, тому ми їх відселили сьогодні. На жаль, ми вимушені були злити систему опалення, бо не стали ризикувати.

ІРИНА ЖИТЕЛЬКА ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ
Як я себе почуваю? Зараз вже краще. А то було дуже погано. Бо я спала на цю сторону і я проснулася від того, що проснулась на підлозі і чоловік мене гукав. А я почала кликати собаку. Він каже – “Чого ти кричиш?” А я нічого не відчувала. У мене боліли вуха, лице. Вибиті рами на полу, вікна всі відкриті. Ось так зараз. Собака на стресі, не хоче ні гуляти, ні їсти нічого. Бо він дуже боїться вибухів. Дуже боїться. А тут таке, бо він побіг на ту сторону хати.

ІРИНА СЕРГІЇВНА ЖИТЕЛЬКА ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ
Понимаете, вначале думали, что это конец. Потому, что это было настолько шумно, настолько это сыпалось все, но все таки оказалось, что я среди стенок посидела, а потом даже начала смеяться. По-моему, это был истеричный смех, когда я дозвалась до своей кошки, с которой я проживаю. Я думаю, она погибла. Точно, она не идет ко мне. Я зову-зову. Дело ж в том, что это уже второй раз. Мы вот так от, нас прошивает. Выбывает все, у нас все стекла. Второй раз. Нам ребята поставили, все ж нормально ж было. Думаем нет, а тут вот снова прилетело. Но это ж надо такое.

З самого ранку в кварталі Шевченківського району, що опинився під ворожим обстрілом, працюють міські служби. Перевіряють чи немає витоку газу. Паралельно прибирають територію, зашивають вибиті вікна та ремонтують понівечені покрівлі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

КАТЕРИНА ХАРКІВ’ЯНКА
Повибивало вікна у батьків, мати отримала контузію. Так, вона якраз спала у спальні з тієї сторони будинку. Все начебто обійшлося. Живі і здорові. Але квартира постраждала. Зараз намагаємось там прибрати. Світла начебто нема.

СЕРГІЙ ХАРКІВ’ЯНИН
Повылетали окна, а так земля в квартире. Здесь во время взрыва нас не было, к счастью. Мы живем в другом месте. А узнали из Телеграмм. Сразу, как только закончился комендантский час, приехали смотреть, что тут происходит. У нас тут мама живет. С мамой все хорошо, слава Богу.

МАКСИМ ПЕСІН ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА КП «ХАРКІВСПЕЦБУД»
Работы связаны с закрытием контуров: разбитые окна, кровля, которая пострадала. Все это сейчас обследуется, кровля обследуется. Производятся ремонтные работы. Окна – привезены материалы, закрываются окна. Все что связано с теплом, с жизнеобеспечением людей, все это сейчас налаживается. Все делается буквально с колес. Привезли материал, ребята под размеры вырезают материалы, вставляют вместо разбитый окон плиты OSB и одновременно производятся ремонтные работы связаны с кровлями. На сегодняшний момент в этом районе 5 домов пока сейчас обследуются.

За даними силовиків 8 грудня житлові масиви Харкова двох районів: Шевченківського та Новобаварського російська армія атакувала ракетами типу С-300. Досудові розслідування ведуться за фактами порушення законів та звичаїв війни.

ОСТАННІ НОВИНИ