Дружба українців та азербайджанців – у Харкові вшанували пам’ять Гейдара Алієва

29.07.2023 14:44   -

У Харкові – концерт з нагоди 100-ї річниці з Дня народження експрезидента та загальнонаціонального лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва. Саме він започаткував міцну дружбу між двома народами. За довгі роки співпраці налагоджені тісні зв’язки у різних сферах. Навіть зараз, у часи війни, у Харкові проживає багатотисячна діаспора азербайджанців, які з першого дня повномасштабного вторгнення були поруч з українцями.

СЕЙМУР МАРДАЛІЄВ НАДЗВИЧАЙНИЙ ТА ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ
Азербайджан почав надсилати в Україну гуманітарну допомогу з перших днів війни. І продовжує це робити більшість історії розвитку співробітництва двох країн пов’язана із загальнонаціональним лідером Азербайджану Гейдаром Алієвим. Гейдар Алієв основоположник дружніх азербайдажно-українських відносин, архітектор сучасного Азербайджану. Гейдар Алієв любив Україну, а Україна любила і любитиме його.

І Україну продовжують підтримувати, адже на власному досвіді знають, що таке війна та як живуть люди, коли в державу вторглись окупанти. Тож зараз дві держави розуміють одна одну та прагнуть до розвитку двосторонніх відносин.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АФГАН САЛМАНОВ ПОЧЕСНИЙ КОНСУЛ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В ХАРКОВІ
Ми зібралися у цьому залі, щоб згадати велику людину, рятівника азербайджанського народу, фундатор сучасного Азербайджану – Гейдара Алієва. Гейдар Алієв завжди пишався своєю національністю. Коли території Азербайджану були окуповані тисячі людей змушені були виїхати до інших країн. Гейдар Алієв багато зробив для об’єднання азербайджанців всього світу, для збереження їхньої ідентичності. Хочу процитувати загальнонаціонального лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва: «Народ завжди має пам’ятати про своє коріння». Щиро бажаю азербайджанської діаспорі, усім українцям ніколи не втрачати своє коріння та завжди пишатися своєю рідною землею.

На заході також вшанували пам’ять героїв, які боролись за незалежність – українців та азербайджанців, вони стоять на захисті свого дому.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Для мене велика честь від міського голови Ігоря Терехова вітати всіх вас на урочистостях з нагоди 100-річчя видатної людини. загальнонаціонального лідера Гейдара Алієва. Ми вшановуємо пам’ять великої людини, як уже було сказано, заклав фундамент дружби між нашими країнами – Україною та Азербайджаном. Я хочу подякувати усім присутнім, особливо азербайджанській діаспорі за той вклад, який ви робили в повоєнний час і особливо сьогодні, коли ми боремося всі з російським агресором. Невипадково було відкрите перше почесне консульство саме в Харкові і я дуже вдячний за ту роботу яку проводить пан почесний консул. І хочу сказати, що за дорученням міського голови ми будемо продовжувати робити все, щоб наші відносини на рівні міжмуніципальному розвивались і продовжувались. А для цього у нас є головне – це наші захисники, які сьогодні героїчно борються з російським агресором. Завдяки потужній підтримці міжнародної спільноти, я впевнений, що перемога буде і ми продовжимо все, що ми запланували і в мирний і в воєнний час. Слава Україні! Слава нашим воїнам!

Урочистості відбулися за підтримки консульства Азербайджанської республіки у Харкові. Для гостей виступили відомі танцювальні колективи та народні артисти України. Серед них і Павло Зібров.

ОСТАННІ НОВИНИ