Другокласників тридцять шостої школи посвятили в члени МАН

27.09.2012 19:37   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Святкові урочистості в тридцять шостій школі. Другокласників посвячують у науковці. В майбутньому вони стануть доцентами, професорами, академіками, запевняють у навчальному закладі. Але поки вони роблять свої перші кроки ще у непізнане. Привітаті школярів особисто приїхала народний депутат України Ірина Бережна.

Серед тих, кого сьогодні посвятять у науковці і школярка Вікторія Благодарна. Дівчинка говорить, що вже є автором першої наукової роботи. Нехай вона і не така серйозна, але все ж своя. Вона досліджувала розвиток домашніх квітів. Буде біологом або ні, поки не знає. Каже, час на роздуми ще є.

Вікторія Благодарна другокласниця школи № 36

-Ну я ещё не знаю кем мне хочется быть. Надо будет думать потихоньку ещё. учиться, а потом уже выбирать.

А ось з розмови з другокласником Сергієм Коробовим відразу зрозуміло – він майбутній археолог. Щодо своїх знахідок хлопчик не дуже вихваляється, але говорить, що під його пильне око потрапляли і раритетні речі. Він знаходив старовинні монети.

Сергій Коробов другокласник школи № 36

-Археология, это как старинные кувшины надо находить. И ещё потом всё это попадает в музей.

І ось довгоочікуваний момент посвяти настає. Під звуки Гаудеамуса діти отримують титул члена Малої Академії Наук.

Народний депутат України Ірина Бережна подякувала вчителям, які будуть допомагати школярам прокладати нелегкий шлях у світ наукових досліджень. Серед випускників тридцять шостої школи не один вчений, говорить народна обраниця і це не дивно, адже ця школа – лідер у Київському районі. І наступного року їй виповниться дев'яносто.

Ірина Бережна народний депутат України

-У вас есть именитые выпускники, у вас есть кем гордиться, кого ставить в пример этим юным академикам, а возможно и Нобелевским лауреатам, я в это верю. Дорогие ребята, для меня огромная честь сегодня рядом с вами стоять, потому что я вижу ваши горящие глаза. я вижу насколько вы стремитесь к знаниям. А в современном мире успешный человек, это в первую очередь образованный человек.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия