Дозвілля дітей та молоді

01.04.2013 18:34   -
Автор:

Протягом останніх десятиліть через відсутність належного державного фінансування в багатьох областях країни значно зменшилася кількість гуртків ,студій та секцій, де малеча могла б виявляти та реалізовувати свої мистецькі здібності. Все це призвело до того, що поступово в суспільстві стало більше дітей, які попусту витрачають свій вільний час. На сьогодні, в усіх областях України, позашкільною освітою охоплено лише 38 відсотків дітей.

Олександра Суфіянова кореспондент

-2013 рік  в державі оголошений роком дитячої творчості. У зв'язку із цим в усіх регіонах України велику увагу приділяють розвитку позашкільної освіти: створюють ефективну систему виявлення і реалізації талантів, контролюють професійний рівень педагогів цього напрямку освіти, а також реконструюють та будують нові позашкільні заклади.

На Харківщині цьому питанню приділяють особливу увагу, а тому вдається не лише зберігати мережу різноманітних будинків дитячої творчості, а й щороку відкривати в них все більше гуртків і студій.

Юрій Павленко Уповноважений Президента у справах дитини

-Для порівняння в Харківській області за підсумками 2012 року охоплення дітей позашкільною освітою складає 49% проти 38 середнього показника по Україні.

Як приклад, Первомайський будинок дитячої та юнацької творчості. Наприкінці минулого року до нього ходило близько тисячі дітлахів. Тепер тут стало півтори тисячі малечі. І вся вона знайшла собі заняття, адже в закладі працює шістдесят два гуртки різних напрямів. Школяр Іван Карпенко студію крою та шиття відвідує, аби в майбутньому стати модельєром-дизайнером.

Іван Карпенко 11 років

-Я не знаю, что я не умею шить, я в принципе все умею шить. Пока для бабушки я пошил подушку, дельфинов шил, для папы тоже всякие украшения пошил.

До цього ж будинку творчості ходить і Юлія Калініна. Вона навчається образотворчому мистецтву.

Юлія Калініна 11 років

-Я научилась делать декупаж с бутылок, делаю яркие картины, которые висят у меня на стенах.

 Протягом року вихованці Первомайського Будинку дитячої та юнацької творчості брали активну участь у більш ніж у сімдесяти заходах різних рівнів та були відзначені нагородами. І на Харківщині такі показники у позашкільній освіті – не виняток.

Олександра Суфіянова