Доступное жилье для горожан

08.06.2012 18:23   -
Автор:

Мріяли про власні квадратні метри, але не мали достатнього грошей? Нині це не привід для смути. Уряд розпочав реалізацію програми пільгового іпотечного кредитування. Всі бажаючі можуть придбати квартиру під три відсотки річних з частковою компенсацією відсоткової ставки державою. А на неї сміливо можуть розраховувати родини, які мешкають у гуртожитках або мають вже своє житло і хотіли б покращити свої умови буття. В такому разі площа їхнього помешкання на двох  має становити не більше сорока квадратних метрів, а на сім"ю з трьох і більше людей п"ятдесяти восьми квадратних метрів.   

Олександр Конюхов, забудовник:

-То есть мы говорим о том, что до 72,5 квадратных метра можно получать квартиру, брать и эта компенсация будет наступать и цена в Харькове будет стоить 6 тысяч 250 тысяч гривен.

Уряд на реалізацію цієї програми Харкову виділив сорок сім мільйонів гривень. Придбати квартиру на пільгових умовах нині можуть п"ять тисяч мешканців міста і області. Перебувати на квартирному обліку при цьому не потрібно. Варто лише мати гроші на перший внесок – це двадцять п"ять відсотків від вартості квартири, з подальшою виплатою щомісяця по дві з половиною тисячі гривень протягом п"ятнадцяти років. Ще однією умовою на участь у програмі – є сукупний дохід родини, якщо він не перевищує двадцяти п"яти тисяч гривень на місяць, квартира – ваша.

Олександр Харченко, забудовник:

-Мы предложили дома на Салтовке, на ХТЗ в Киевском районе, на Алексеевке в двух местах, то есть это 5 домов в этой программе, они прошли вневедомственную комиссию

Ще два будинки під реалізацію цієї програми забудовники хочуть звести з нуля. Це приблизно півтисячі квартир. Ті ж об"єкти, які вже збудовані і чекають на своїх господарів, за програмою, мають бути реалізовані не пізніше дві тисячі тринадцятого року.   Щоб взяти участь у програмі пільгового іпотечного кредитування – харків"янам і мешканцям області потрібно звернутися до Ощадбанку та державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.