Достроить “стену” на границе в Харьковском регионе планируют до конца 2016 года

24.03.2016 15:34   -
Автор:
Зараз ми знаходимось на ділянці, де власне реалізується проект "Стіна". Виглядає все це ось так. Залізний паркан, рів глибиною два метри та шириною у чотири, контрольна-слідова смуга. Якщо хтось спробує незаконно перетнути державний кордон, то прикордонники з легкістю відзнайдуть порушника по слідах. Також тут зроблена рокатна дорога.
 
Оксана Іванець прес-секретар Харківського прикордонного загону
 
Це призначено для зменшення спроб нелегальної міграції, для зменшення спроб контрабандного перевезення товару. Дані споруди не зможуть захистити нашу державу від агресії, збройної агресії, але вони дадуть нам змогу і час затримати бронетехніку з країни-ворога. 
 
Це так званий опорний пункт. Він призначений для охорони військовослужбовців, а також осіб, які перетинають державний кордон. На випадок атаки ворога тут можна укритись та відбитись від нападника. 
 
Оксана Іванець прес-секретар Харківського прикордонного загону
 
Таких опорних пунктів на різну кількість людей, від десяти до двохсот п'ятидесяти, ми плануємо на Харківщині побудувати двісті п'ятдесят. Це довготривала оборонна точка зроблена з бетону та металоконструкцій, містить три позиції для обстрілу. На випадок холодного часу тут є буржуйка.
 
А це позиція для бронетехніки, наприклад танків чи БТР-ів. При необхідності звідси можна вести вогонь.
 
А це ще одна складова проекту "Стіна". Тут розташовані монітори, на які надходить інформація з усіх відеокамер, встановлених вздовж кордону.
 
Володимир Поліщук начальник зв'язку відділу прикордонної служби "Дергачі" 
 
Ведется наблюдение при помощи видеокамер, так же еще вдоль границы проложен сенсорный кабель, который подает сигнал на сенсорную подсистему. То есть что-то пересекает, происходит сенсорное колебание, система улавливает и передает сигнал сюда в центр управления службой.
 
Завершити проект "Стіна" на Харківщині планують до кінця цього року. Всього вздовж лінії державного кордону мають встановити більше вісімдесяти кілометрів паркану. Наразі, констатують у Харківському прикордонному загоні, будівельні роботи виконані на вісімдесят відсотків