Дорожная полиция в Харьковской области: как и где работают копы на дорогах?

17.07.2017 16:53   -
Автор:
9 п'яних водіїв на дорогах міста затримали копи протягом одних лише вихідних. І сто шість порушень правил дорожнього руху було зареєстровано всього. Про це повідомляють у Нацполіції. Між тим, прес-служба правоохоронців заспокоює: нова дорожня поліція – вже на постах і боронить безпеку водіїв та пішоходів. Законодавчі нововведення щодо регулювання правопорядку на дорогах успішно втілюються у життя у Харківськеій області.
 
Карина Курбанова інспектор сектору прес-служби Управління патрульної поліції у місті Харкові 
 
На відрізку траси Харків-Чутово вже розпочали роботу патрулі Управління патрульної поліції у місті Харкові. Це три патруля, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху на ділянці Харків-Чутово. У перспективі у дорожньої поліції – розширювати сфери своєї роботи і заступати на патрулювання вже на траси Харківської області не тільки на Полтавському напрямку, але й у Донецькому та інших.
 
Аби укоплектувати штат дорожньої поліції, в Головному Управління планують провести донабір. Новачків до дорожньої служби набиратимуть з вже працюючих патрульних. В прес-службі правоохоронців зазначають: хлопці та дівчата працюватимуть лише в області – в місті, мовляв, справляються і звичайні патрульні. На міжміських же трасах копи попереджуватимуть дорожньо-транспортні пригоди, займатимуться превентивною діяльністю – проводитимуть профілактичні бесіди із водіями, які порушують, та штрафуватимуть за ігнорування правил. Щоправда, є проблема: за перевищенння швидкості, навіть очевидне, покарати поліцейські поки що ніяк не можуть.
 
Карина Курбанова інспектор сектору прес-служби Управління патрульної поліції у місті Харкові 
 
Нажаль, зараз законом не передбачені спеціальні пристрої для вимірювання швидкості. Чекаємо якихось змін в законі. Звичайно, це було б дуже корисно для партулювання, бо, дійсно, значна кількість правопорушень та ДТП трапляється через перевищення водіями швидкісного режиму. Тому поки що ми просто звертаємось до водіїв із проханням про те, щоб вони берегли своє життя і дотримувались швидкісного режиму.