Допомога для України, Фінляндія в НАТО та нові танки – головне за ніч

30.03.2023 11:05   -

Новий масований ракетний удар по Україні нині малоймовірний. Про це заявила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк. Наразі шторм у Чорному морі та сильний вітер у багатьох областях заважають рф використовувати кораблі, літаки та “шахеди”. Така погода є критичною.

Японія виділила Україні новий пакет допомоги на 470 мільйонів доларів. За даними представників МЗС країни-партнера, кошти переважно підуть на закупівлю обладнання для розмінування територій та відновлення енергетичної системи.

Іспанія направить в Україну першу партію із 6 танків Leopard 2 вже на початку квітня. Про це заявила Міністр оборони Іспанії. За даними Олексія Резнікова, танки будуть направлені для контрнаступу.

Хорватія планує передати Україні вертольоти МІ-8. Про це повідомляє очільник Міноборони країни-партнера. Відомо, що зараз рішення ухвалюють в уряді та планується у найближчий час завершити передачу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Фінляндія зможе протягом тижня вступити у НАТО та стати її повноцінним членом. Про це заявив президент держави, наголосивши, що таке можливе після того, як Турція ратифікує заявку Фінляндії на вступ.

ОСТАННІ НОВИНИ