Допомагатимуть із косметичним ремонтом відновлених квартир. У Харкові – представники Всесвітньої лютеранської федерації

11.03.2023 13:20   -

Готові збільшувати обсяги гуманітарної допомоги і сподіваються на посилення співпраці. Представники Всесвітньої лютеранської федерації обговорили із мером Ігорем Тереховим подальші кроки щодо взаємодії, а також – підтримки міста. Зокрема, планують підписати меморандум про співпрацю та відкрити офіс у Харкові. Крім того, готові допомогти містянам із внутрішнім ремонтом квартир, що відбудували після російських обстрілів.

Підписання меморандуму про співпрацю, відкриття офісу в Харкові та збільшення обсягів гуманітарної допомоги для містян. Усе це представники Всесвітньої лютеранської федерації обговорюють на зустрічі з мером Ігорем Тереховим.

МАРК МУЛЛАН КЕРІВНИК КОМАНДИ ВСЕСВІТНЬОЇ ЛЮТЕРАНСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ В УКРАЇНІ
І наш підхід – це не давати якихось обіцянок чи не робити пропозицій, а насправді робити щось. І ми хочемо відзначити надзвичайну роботу міської влади міста Харкова, яка розміщає тисячі переміщених осіб. І Всесвітня лютеранська федерація висловлює слова підтримки Україні й Харкову в цей тяжкий час.

У свою чергу Ігор Терехов каже: за рік війни Харків уже зазнав суттєвих руйнувань, та російський агресор продовжує гатити по місту. Днями вчергове обстріляв об‘єкти енергетичної інфраструктури, залишив увесь мегаполіс без світла.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми продовжуємо годувати людей, мешканців міста Харкова. Цілодобово. За останню добу десь 33-34 тисячі людей скористалися цією послугою. Дуже багато людей зараз перебуває на Пунктах Незламності, бо їм потрібно підзаряджати свої гаджети та мобільні телефони. Тому зараз у всіх таких дуже напружений графік.

Та потроху, за можливості, електропостачання вже відновлюють, а місто – відбудовують, зазначає мер. Зараз є нагальна потреба із ремонтами квартир, що відреконструювали після ворожих обстрілів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я маю на увазі косметичний ремонт. Це – штукатурка, ДВП, сантехніка, стеля, дах. От це, що люди не можуть зараз зробити. У них немає коштів. І це могли б, я так вважаю, ви зробити.

Марк Муллан запевнив: готові допомагати харків‘янами із вирішенням таких проблем. А мер Ігор Терехов заявив, що підтримуватимуть представників Всесвітньої лютеранської федерації та сприятимуть подальшій співпраці.

ОСТАННІ НОВИНИ