Дополнительные балы к ЗНО в этом году получат 4 категории абитуриентов – МОН

03.07.2019 15:06   -
Автор:
Цьогоріч 4 категорії вступників можуть отримати додаткові бали до свого конкурсного бала. Про це повідомили у міністерстві освіти та науки. 
 
Міністерство освіти та науки України
 
-  по 200 балів з двох предметів на вибір можуть зарахувати:
 
членам збірних України, які брали участь у міжнародних олімпіадах відповідно до наказів МОН;
учасникам збірних України, що брали участь у Паралімпійських, Дефлімпійських чи Олімпійських іграх.
 
– Додатково 10 балів до конкурсного бала можуть отримати:
 
призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів у рік вступу;
переможці III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН у рік вступу. 
 
Ці дві категорії вступників обов’язково мають бути ідентифіковані в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Повідомлення про це має з’явитися в їхньому електронному кабінеті. Крім того, від 1 до 20 балів мають право отримати учасники Всеукраїнської олімпіади закладів вищої освіти для профорієнтації вступників у тому закладі, де проходили олімпіаду, з одного відповідного предмета. Бали нараховує приймальна комісія вишу. Всі перелічені категорії вступників подають заяви в електронному вигляді. Але існує ще одна категорія абітурієнтів, які мають право на додаткові бали, проте подають заяви у паперовій формі.  Це – призери чи переможці чемпіонатів Європи та Світу, всесвітньої Гімназіади, переможці чемпіонатів України з олімпійських видів спорту. У разі вступу на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт» їм нараховується 10 балів до конкурсного бала.
 
Міністерство освіти та науки України
 
Для цього вступник до паперової заяви повинен додати документ, що підтверджує його статус призера або переможця. Це – диплом (грамота, сертифікат тощо), виданий організаторами змагань, де вказані прізвище та ім’я особи, назва, дата та місце змагань, зайняте місце та результати. 
 
Інформацію про додаткові бали також можна переглянути у відеороз’ясненні Міністерства. Крім того, вже розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників. За даними МОН за першу добу вступники створили більше 36 тисяч кабінетів, а наразі їхня кількість становить близько 50 тисяч. Подати заяви на вступ можна вже починаючи з 10 липня.